Cardano’s ADTV op DEX stijgt $350 mln voorbij – Wanneer gaat ADA stijgen?

1921 totale weergaven
Cardano koers

Goed nieuws voor traders die in Cardano geïnvesteerd hebben: de token lijkt zich klaar te maken voor verdere stijgingen nu het trading volume op het netwerk toeneemt. Wanneer gaat Cardano stijgen, en is het verstandig om nu al in deze token te investeren?

Seinen op groen voor ADA

Met een groei van bijna 20% kan Cardano (ADA) terugkijken op een geslaagde week. De waarde van de token is op het moment van schrijven $ 0,4484, waarmee een aanval op $ 0,50 op korte termijn weer mogelijk lijkt. Cardano is natuurlijk nog wel lang verwijderd van haar all time high ($ 3,09) die het tijdens de crypto bull run van september 2021 haalde, maar mogelijk is het op korte termijn wel mogelijk om opnieuw op $ 0,78 (maart 2021) uit te komen.

ada koers 17-7
ADA (Cardano) zit deze week in de lift. Bron: Tradingview

Cardano (+19,49)% stijgt deze week tot grotere hoogten dan Bitcoin (+11,58%) en Ethereum (12,68%). Het is echter goed mogelijk dat de bullish periode voor deze grote token nog lang niet voorbij zijn. Een belangrijke indicator geeft namelijk aan de Cardano binnenkort flink door kan groeien.

Trading volume stijgt – maar wanneer gaat Cardano stijgen?

Het dagelijkse handelsvolume (ADTV) van een chain wordt gezien als een belangrijke indicator voor de koers van de bijbehorende token. Cardano investeerders kunnen deze dagen handenwrijvend toezien hoe het trading volume op hun platform flink aan het stijgen is: in de afgelopen 24 uur werd een ADTV van $ 350 miljoen gehaald. ADA zelf was op de eigen exchange goed voor een volume van $50 miljoen.

Een stijgend handelsvolume is een teken dat er meer activiteit op de chain is: meer applicaties op de chain en meer gebruikers die transacties uitvoeren op het netwerk. Een stijgend gebruik heeft een positieve invloed op de duurzaamheid van het netwerk – bovendien is er doorgaans een flinke correlatie met de koers van de leidende token op het netwerk. Deze ontwikkeling lijkt dan ook te suggereren dat een stijging voor Cardano aanstaande is.

cardano adressen en transacties
Het verloop van Cardano adressen en transacties laat een gemixt beeld zien. Bron: Artemis

Opvallend is echter wel dat in de afgelopen periode zowel het aantal actieve wallets op Cardano als het aantal dagelijkse transacties terugnam. Eind juni waren er per dag zo’n 94.000 transacties, aan het begin van de week waren er dagen waarop er nog geen 50.000 overschrijvingen werden uitgevoerd. Het aantal actieve wallets staat op 31.000, wat een vrij gemiddelde score is (terwijl je eigenlijk een stijging zou verwachten).

Investeren in Cardano of een andere token?

Gaat Cardano verder stijgen nu het ADTV van de token flink is toegenomen, of moet de token binnenkort juist een stapje terugzetten nu ze beter presteert dan veel van haar concurrenten? Uit de gegevens blijkt dat het Cardano (ADA) op dit moment twee verschillende kanten op kan gaan.

De huidige stijging van het ADTV zorgt voor vertrouwen, maar de achterliggende cijfers geven toch weer een bearish indicatie. Daarmee lijkt een scenario van beperkte groei mogelijk, maar als trader zul je wel goed op moeten letten wanneer je nu in Cardano investeert.

Wie mikt op grote winsten en rendementen kan beter op zoek zijn naar andere tokens. Kleine cryptomunten met potentie en de presale crypto’s staan erom bekend dat zij na hun exchange listing flink kunnen stijgen. Met name meme coins staan bekend om hun volatiliteit en groeipotentie.

Momenteel staan er met The Meme Games en Pepe Unchained twee tokens klaar die de potentie hebben om voor een flinke explosie te zorgen. Wat maakt deze munten zo bijzonder?

Pepe Unchained – Meme coin met potentie

Investeerders en analisten zijn enthousiast over Pepe Unchained ($PEPU), een nieuwe meme coin met grote potentie. De token borduurt voort op de populaire Pepe meme coin, maar komt met een eigen layer 2 netwerk.

Het voordeel van een eigen L2 is met name dat je snellere transacties kunt garanderen, en tegelijkertijd de handelskosten (zoals gaf fees) zo laag mogelijk kunt houden. De verwachting is dat dit veel meme coin ‘degens’ zal overtuigen in Pepe Unchained te investeren. Op den duur kan het netwerk van $PEPU de go-to worden voor alle meme coin trades.

In zeer korte tijd kon er al (bijna) $ 4 miljoen opgehaald worden voor dit bijzondere meme coin project. Tokens zijn op het moment nog te koop voor $ 0,0084598 per stuk. Pepe Unchained werkt echter met een oplopend prijsschema in de presale, waardoor je er snel bij moet zijn om de munt voor de laagst mogelijke prijs in te kunnen slaan.

Nu naar Pepe Unchained"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

The Meme Games – Ga voor goud met nieuwe meme coin

De Olympische Spelen staan op het punt van beginnen, en de cryptowereld kan niet achterblijven. Een team van enthousiaste meme coin liefhebbers heeft met The Meme Games ($MGMES) haar eigen sportieve token opgezet.

Investeer je in The Meme Games, dan krijg je de kans om jouw favoriete meme-icoon uit te kiezen. Wint deze zijn onderdeel van The Meme Games? Dan krijg jij bovenop je originele aankoop nog eens een extra bonus van 25%. Je hebt de keuze uit helden van de beste meme coins, zoals Brett, Turbo, Doge en publieksfavoriet Pepe.

Meme Games, snelst groeiende crypto

The Meme Games kent bovendien een uitgebreid stakingmechanisme waarmee een fors rendement te halen valt. Investeer je tijdens de presale, dan kun je de token meteen vastzetten in een smart staking contract.

Zin in een hoop lol en heb je een sportieve competitiedrang? Doe dan ook mee aan The Meme Games. De presale van de token loopt tot 8 september. Tokens kosten $0,009 per stuk. Tot nu toe kon er al $125.000 opgehaald worden. Wanneer het échte Olympische vuur brand, zal ook de verkoop van de token snel stijgen: zorg dus dat je nu al investeert!

Nu naar The Meme Games"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...