Cardano whales boosten ADA koers richting $ 0.50 en kopen 11% bij – waarom stijgt Cardano nu?

13139 totale weergaven
cardano

Nu het momentum van de crypto markt toe lijkt te nemen is Cardano (ADA) in staat geweest om een aanzienlijk herstel door te maken. Cardano whales lijken hun wallets uit te breiden en de koers van ADA-richting de $ 0,50 te brengen.

Cardano heeft over de afgelopen dagen een aanzienlijke stijging doorgemaakt. De ADA koers steeg met bijna 7% over de afgelopen 24 uur en is daardoor 5% meer waard dan een maand geleden.

Waarom stijgt Cardano?

Nu het momentum van Cardano verbetert en er een opwaartse trend in stand gebracht lijkt te worden, vragen veel investeerders zich af waarom ADA plotseling in staat is om te stijgen.

Het zijn de Cardano whales die hier een belangrijke rol in hebben gespeeld. De Cardano whales hebben hun ADA-fondsen over de afgelopen 30 dagen namelijk met 11% uitgebreid. Cardano whales zijn investeerders die tussen de 100 miljoen en 1 miljard ADA-tokens vasthouden.

Crypto whales hebben normaal gesproken een grote invloed op de koers van een crypto token en kopen meestal tokens in voor een lage prijs met de verwachting dat de koers binnenkort gaat stijgen. Dit gebeurde nu dus ook met ADA.

De crypto whales bezitten na deze nieuwe aankopen ongeveer 6,5% van de totale ADA-voorraad en hebben hierdoor logischerwijs een grote invloed op de koersactie.

Ondanks dat de Cardano whales meer ADA inkochten is het aantal Cardano gebruikers over de afgelopen dagen hetzelfde gebleven. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 4,47 miljoen ADA-houders.

Technische analyse ADA

De recente stijging van de ADA koers heeft ervoor gezorgd dat de technische fundamenten van dit project er ook steeds beter uitzien. De RSI van ADA bevindt zich volgens TradingView nog altijd slechts rond de 56 terwijl het MACD-histogram een koopsignaal afgeeft met een waarde van -0,012. Dit betekent dat ondanks de recente stijging er volgens de huidige RSI-waarde nog meer dan genoeg ruimte is voor verder stijgingen.

Ook is de ADA koers recentelijk in staat gewest om boven een aantal van zijn belangrijke EMA’s uit te bewegen. ADA bevindt zich nu boven de 10-daagse en 30-daagse EMA’s van de korte termijn, die zich bevinden op respectievelijk $ 0,456 en $ 0,472.

ADA koers grafiek
Cardano koers grafiek – TradingView

ADA bevindt zich nog wel onder zijn 50-daagse en 100-daagse EMA’s van de lange termijn die zich allebei boven de $ 0,50 bevinden. Dit betekent dat Cardano op de kortetermijnstijgingen kan realiseren, maar het op de langere termijn moeilijk kan gaan krijgen.

Cardano is echter niet de enige crypto die recentelijk het nodige succes heeft weten te realiseren. Er zijn recentelijk namelijk een aantal nieuwe meme coins gelanceerd die het potentieel hebben voor aanzienlijke winsten. Hieronder beschrijven we daarom 2 van de beste meme coins van dit moment.

Dogeverse (DOGEVERSE) – nieuw innovatief alternatief voor bekende Dogecoin

Dogeverse is een nieuw crypto project dat bezig is met de ontwikkeling van een multi-chain alternatief voor Dogeverse. Om deze reden zal de native DOGEVERSE token voor een zestal van de grootste blockchains ontwikkeld worden. Dit project heeft door dit unieke concept al de nodige aandacht ontvangen en is hierdoor zeker in staat om op de korte termijn aanzienlijke stijgingen door te maken.

Gebruikers zullen door de multi-chain functionaliteit in staat zijn om te profiteren van de beste voordelen en functies van hun favoriete blockchain. Daarnaast heeft het Dogeverse projectteam ook aangegeven te kunnen rekenen op betere liquiditeit, waardoor het project snellere en goedkopere transacties aan kan bieden.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1786380274797814267%7Ctwgr%5E6e49df54c8edb2e0140e9d57c62ca380978c9059%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2FThe_DogeVerse%2Fstatus%2F1786380274797814267

DOGEVERSE token zullen gestaked kunnen worden in ruil voor aantrekkelijke beloningen. 20 miljard van de totale token voorraad van 200 miljard zullen gereserveerd worden voor deze staking beloningen. Daarnaast zijn er nog eens 30 miljard tokens beschikbaar gesteld in de presale.

De presale van DOGEVERSE bleek al snel een succes en wist in korte tijd zijn doel van $ 13 miljoen te behalen. Investeerders hebben hierdoor nog maar beperkt de tijd om in te stappen bij deze veelbelovende presale voordat deze wordt afgerond en de DOGEVERSE token live gaat op exchanges. Tokens kosten op dit moment $ 0,00031 per stuk.

 

WienerAI (WAI) – nieuwe meme coin brengt werelden AI-crypto en meme coins samen

Met WienerAI is er een nieuwe crypto op de markt verschenen die de aandacht trekt van zowel de AI-crypto als meme coin community. Het project doet dit met behulp van zijn hilarische mascotte. Deze mascotte is een ‘wiener’ hond die is beïnvloed door AI. Op deze manier spreekt dit project aan op beide communities.

Het achtergrondverhaal van WienerAI speelt zich af in het jaar 2132, waar een wetenschapper bezig is met de creatie van WienerAI. WienerAI moet de ultieme AI-compagnon worden, maar door een ongeluk tijdens zijn experiment voegt deze wetenschapper het DNA van een hotdog toe aan zijn creatie. Dit leidt tot de hilarische vormgeving van WienerAI.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1789262141981364333%7Ctwgr%5E32f3471788165ab35b08c8783aaa471d8d39fe31%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2FWienerDogAI%2Fstatus%2F1789262141981364333

Ondanks de hilariteit van WienerAI en het feit dat het een meme coin is, heeft het project wel de nodige utility. De native WAI-token kan namelijk gestaked worden voor een passief inkomen. Op dit moment is er zelfs sprake van een APY van boven de 450%. Ondanks dat dit percentage afnemen naarmate er meer tokens worden vastgezet kunnen vroege investeerders nu dus al aanzienlijke winsten realiseren.

De presale van de native WAI-token heeft inmiddels al meer dan $ 2 miljoen weten op te halen. WAI-tokens kosten $ 0,000707 per stuk, maar zullen in de volgende fase van de presale verder stijgen in prijs. De volgende fase van de presale start als er $ 2,3 miljoen is opgehaald. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
CardanodogeverseWienerAI

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...