Casa lanceert mobiele Bitcoin wallet voor iOS en Android

Casa lanceert mobiele Bitcoin wallet voor iOS en Android

De Sats wallet voor mobiele telefoons is nu beschikbaar voor iOS en Android. De Bitcoin app van Casa is nu te downloaden. Dat meldt Casa in een blogpost.

Casa is een techbedrijf dat zich richt op producten voor het bitcoin ecosysteem. De meeste bekende is de Casa node, daarmee kun je gemakkelijk een eigen node draaien voor Bitcoin en het Lighting Network (LN).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin wallet

Om de app te gebruiken heb je niet per se de hardware van Casa nodig. Maar zonder eigen node op het netwerk van LN kun je geen gebruik maken van lightning transacties. De app doet dan wel nog dienst als bitcoin wallet.

Het bedrijf zegt dat het een non-custodial wallet is. Wat betekent dat gebruikers altijd hun eigen private keys in beheer hebben. De keys zitten diep verborgen in je telefoon. Je smartphone is allicht niet de veiligste plek voor een grote stapel bitcoin, maar het kan handig zijn voor bijvoorbeeld betalingen en directe toegang tot (een deel van) je bitcoin.

Node monitor

Naast een bitcoin wallet en hardware is Casa ook bezig met een paar tools. Eerder deze maand kondigde het bedrijf een Node monitor aan genaamd Node Heartbeats.

Met Node Heartbeats wil Casa het netwerk van het Lightning Network in kaart brengen. De tool is afhankelijk van gebruikers die even contact zoeken met een Casa server. In ruil daarvoor krijg je wekelijks 10.000 satoshi's (0.0001 BTC).

Je krijgt de sats echter niet direct in bitcoin, maar in 'SatsBack'. Met behulp van de keymaster app van Casa kun je 50.000 SatsBack inruilen voor echte bitcoin. Met deze campagne hoop het bedrijf de gezondheid van nodes onder de aandacht te brengen. Niets motiveert mensen immers zoveel als 'gratis geld'.

Investering

Casa is een van de populaire bedrijven in de bitcoin industrie. Charlie Lee, de oprichter van litecoin (LTC), geeft via Twitter aan dat hij heeft geïnvesteerd in het bedrijf.

In diezelfde tweet bewijst Lee dat hij een neusje heeft voor goede deals. In 2013 koos hij voor Coinbase, dat tegenwoordig een van de grootste en belangrijkste cryptobeurzen is.

Een andere goed keuze van Lee (op het gebied van geld verdienen) was de verkoop van zijn stapel litecoin. De oprichter van litecoin koos ervoor om winst te pakken. Op het hoogtepunt van de prijs in 2017 verkocht hij al zijn LTC. Dat vertelde hij via Reddit.

Lees meer over:
Bitcoin Casa

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties