Cathie Wood Voorspelt: Bitcoin Staat op het Punt Goud te Onttronen als Ultieme Veilige Haven

1477 totale weergaven
Bitcoin Goud

Cathie Wood van Ark Invest heeft onlangs haar inzichten gedeeld over de rol van bitcoin, waarbij ze de toenemende aantrekkingskracht ervan als veilige haven in tijden van economische onzekerheid ziet. Met de lancering van bitcoin ETF’s is er een aanzienlijke toestroom van interesse van zowel particuliere als institutionele beleggers geweest, wat volgens haar wijst op een verschuiving in bitcoinacceptatie.

Wood ziet bitcoin als veilige haven

Wood’s analyse komt op een moment dat economische instabiliteit, vooral in regio’s zoals China en tijdens crises zoals de regionale bankcrisis in maart vorig jaar, beleggers heeft aangezet tot het zoeken naar stabielere beleggingsopties. Tijdens de bankcrisis steeg de prijs van bitcoin met 40%, zelfs toen traditionele bankindices volatiliteit ondervonden, wat volgens haar het potentieel van bitcoin als een veilige haven onderstreept.

De introductie van 11 bitcoin ETF’s heeft dit verhaal verder versterkt, ondanks een tijdelijke daling van de bitcoin prijs als gevolg van een klassieke “buy the rumour, sell the news” reactie.

Bitcoin zal goud vervangen?

Ter ondersteuning van haar standpunt presenteerde Wood een grafiek die de prijstrajecten van bitcoin en goud vergelijkt, waarbij de sterke, langetermijnstijging van bitcoin wordt getoond. Deze trend wijst op het potentieel van bitcoin om niet alleen naast goud te staan als een veilige haven, maar ook om het in zekere mate te vervangen. Wood gelooft dat de gemakkelijkere en minder met frictie beladen toegangspunten tot bitcoin, zoals ETF’s, dit proces van vervanging zullen versnellen.

Het perspectief van Cathie Wood van Ark Invest, versterkt door recente instromen in bitcoin ETF’s en de prestatie van de cryptocurrency tijdens economische onzekerheid, suggereert een snellere dan verwachte verandering van de rol van bitcoin in vergelijking met traditionele veilige havens zoals goud. Wood ziet bitcoin dus als een belangrijke investering in de toekomst van beleggen, vooral als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid.

Lees meer over:
ARK Investgoud

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...