Celsius eist 3,5 miljard dollar terug in rechtszaak tegen Tether

165 totale weergaven

Celsius, de failliete crypto-lener, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Tether om $3,5 miljard aan Bitcoin terug te vorderen, op beschuldiging dat de uitgever van stablecoins zich bezighield met frauduleuze overdrachten in de aanloop naar zijn faillissement.

Celsius eist terugvordering van Bitcoin

Celsius Network Ltd. eist de teruggave van 57.428,64 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $3,48 miljard, naast schadevergoeding en juridische kosten.

De rechtszaak beweert dat Tether zijn token-overeenkomst met Celsius heeft geschonden door het Bitcoin-onderpand te liquideren zonder Celsius de kans te geven om aanvullend onderpand te verstrekken, zoals overeengekomen.

Beschuldigingen van wangedrag

De juridische klacht richt zich op de acties van Tether in juni 2022, toen de Bitcoin-prijzen kelderden. Celsius beweert dat Tether zijn Bitcoin-onderpand liquideerde tegen een prijs die de schuld bijna dekte, zonder zich te houden aan de overeengekomen wachtperiode van 10 uur voor aanvullend onderpand.

Celsius beweert dat deze snelle liquidatie zijn vermogen om door de faillissementsprocedure te navigeren ernstig heeft beïnvloed.

Reactie van Tether

Tether heeft de aantijgingen ten stelligste ontkend en de rechtszaak als ongegrond omschreven. Het bedrijf beweert dat Celsius de verkoop van zijn Bitcoin-onderpand heeft geregisseerd nadat het had besloten om geen aanvullend onderpand te plaatsen.

Tether heeft gezworen zich krachtig te verdedigen tegen deze beschuldigingen en heeft USDT-houders gerustgesteld dat hun activa veilig zijn, onder verwijzing naar zijn geconsolideerde eigen vermogen van $12 miljard.

Schadevergoedingen en juridische strijd

Als de rechtszaak succesvol is, zou Celsius de $3,5 miljard in Bitcoin of het equivalent daarvan als schadevergoeding kunnen terugkrijgen. Daarnaast wil Celsius niet minder dan $100 miljoen aan verdere schadevergoeding, een bedrag dat hoger kan worden naarmate de zaak vordert.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....