Celsius heeft nog maar voor twee maanden geld om kosten te dekken

Cryptogeldschieter Celsius heeft snel geen geld meer. Dat blijkt uit nieuwe gerechtelijke documenten. Advocatenkantoor Kirkland & Ellis heeft enkele voorspellingen gedeeld.

Celsius dieper in problemen

Hieruit blijkt dat de geldschieter in oktober niet meer genoeg geld zal hebben. Het bedrijf heeft daarnaast ook nog eens een tekort van $2,8 miljard (kijkend naar de cryptovaluta die ze voor handen hebben). Ze moeten nog een enorm bedrag aan cryptovaluta uitbetalen aan depositors.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Celsius ging vorige maand failliet middels de Chapter 11-procedure. Daarmee zetten ze in op een herstructurering en reorganisatie. Door de dalende cryptoprijzen vond het platform zich genoodzaakt om alle opnames te stoppen. Klanten konden daardoor niet meer bij hun geld.

Sindsdien werkt het aan allerlei processen en manieren om schuldeisers te betalen. Eerder bleek dat er een gat van $1,2 miljard in de balans, waarbij het bedrijf $4,3 miljard aan activa en $5,5 miljard aan passiva rapporteerde.

Celsius heeft nog maar voor twee maanden geld om kosten te dekken

Het heeft er alles weg van dat de financiële positie van het bedrijf is verslechterd.

Naar verluidt heeft Celsius nog ongeveer $130 miljoen in kas. Dit zal tegen oktober opraken, zoals te zien is in bovenstaande schatting van het advocatenbureau. Kirkland & Ellis verwacht dat het bedrijf eind oktober bijna $34 miljoen in het rood zal staan.

Het bedrijf heeft momenteel $348 miljoen aan bitcoin in kas, met $2,5 miljard aan BTC-verplichtingen.

Ook met de ether- en USDC-reserves staat het er slecht voor, net als WBTC en stETH.

Eerder wilde de miningtak (en het dochterbedrijf) van Celsius nog al haar bitcoin verkopen. Dit plan werd echter door de rechter stop gezet. Ook hebben schuldeisers Celsius onder druk gezet. Ze betichten het bedrijf van “mogelijk wangedrag door Celsius en zijn insiders”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws