Celsius weer stap verder: 172.000 schuldeisers krijgen deel geld terug, minen en staken is het nieuwe bedrijfsmodel

Bitcoin Ethereum Cardano Koers Verwachting.jpg

Celsius Network, de failliete cryptolener, heeft een keerpunt bereikt door goedkeuring te verkrijgen van de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor een herstructureringsplan. Dit plan zorgt ervoor dat cryptocurrency terugkeert naar de klanten en creëert een nieuw bedrijf dat eigendom is van de schuldeisers van Celsius.

Celsius heeft $2 miljard aan cryptovaluta te verdelen onder 172.000 schuldeisers. Dit gebeurde via betalingsgigant PayPal en exchange Coinbase, zoals blijkt uit recente gerechtelijke documenten ingediend door Kirkland & Ellis, de juridische vertegenwoordigers van Celsius.

Deze verdeling omvatte ongeveer 20.500 Bitcoin en 301.000 Ether tokens, die zijn overgedragen aan de schuldeisers in de Verenigde Staten via PayPal en aan die buiten de Verenigde Staten via Coinbase. Tot op heden heeft bijna 75% van de schuldeisers hun deel van de Bitcoin en Ether al ontvangen. Dit markeert een belangrijke voortgang sinds Celsius in juli 2022 faillissement aanvroeg en onlangs aankondigde uit het faillissement te zijn gekomen.

Het gereorganiseerde bedrijf, beheerd door Fahrenheit LLC – een consortium inclusief hedgefonds Arrington Capital – zal zich richten op het minen van nieuwe bitcoin en het verdienen van “staking” vergoedingen door blockchaintransacties te valideren op andere netwerken zoals Ethereum en Solana. Dit plan is een opmerkelijke stap voorwaarts na Celsius’ faillissementsaanvraag in juli 2022, toen het de klantaccounts bevroor om opnames te voorkomen​​.

Naast de herstructurering, heeft Celsius twee schikkingen getroffen die het mogelijk maken activa aan klanten terug te geven en de faillissementsprocedures te beëindigen. Deze schikkingen behandelen ongedekte claims ter waarde van $78,2 miljard. Een van de overeenkomsten verhoogt de terugbetalingen aan consumenten met 5% om claims met betrekking tot beschuldigingen van fraude en misleiding door het management van Celsius te voldoen.

Klanten in het Earn-programma van Celsius vinden ook een oplossing via deze schikking, waarbij klanten die cryptoleningen hebben opgenomen in aanmerking komen voor compensatie in de vorm van aandelen in het nieuwe bedrijf dat uit de faillissementsprocedures voortkomt, naast een percentage van hun fondsen in cryptocurrency activa​​.

Dit nieuwe bedrijf, Ionic Digital, wordt beheerd door Hut 8 met Matt Prusak als hoofd commercieel officier. Het bedrijf streeft ernaar herstelbetalingen aan schuldeisers voort te zetten en verwacht dat zijn aandelen openbaar verhandeld zullen worden zodra de vereiste goedkeuringen zijn ontvangen. Ongeveer 98% van de schuldeisers van Celsius stemde in met het plan om het faillissementsproces te verlaten, wat een significante ontwikkeling is meer dan 18 maanden nadat het in juni 2022 de opnames pauzeerde en een maand later faillissement aanvroeg​​.

Deze ontwikkelingen markeren een belangrijke mijlpaal voor Celsius en zijn schuldeisers, waarbij het bedrijf streeft naar herstel en voortzetting van operaties in een nieuwe vorm. Het toont ook de uitdagingen en mogelijkheden binnen de cryptoleningsector, evenals de impact van juridische en financiële herstructurering op de bredere cryptomarkt.

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...