Celsius wil altcoins verkopen in ruil voor bitcoin en ether

De ten onder gegane cryptobank Celsius Network heeft een plan om alle altcoins om te zetten in bitcoin of ether. Het bedrijf komt met dit idee om de groeiende zorgen over regelgeving weg te nemen en de waarde van zijn activa te maximaliseren.

Reorganisatie

De failliete cryptogeldschieter heeft zijn faillissementsaanvraag herzien, in afwachting van goedkeuring door een rechtbank in New York. Het heeft bijna een succesvolle overname met Fahrenheit achter de rug, waardoor het op 15 juni een nieuw reorganisatieplan indiende.

Volgens het herziene plan wil Celsius vanaf 1 juli alle altcoins van klanten omzetten naar bitcoin en ether, met uitzondering van de coins in "Custody en Withhold accounts". Dat schrijft Celsians op Twitter, een groep die de situatie omtrent Celsius nauwlettend in de gaten houden.

Het nieuwe reorganisatieplan stelt voor om de claims van particuliere krediteurs af te handelen door middel van "set off treatments". Dit staat voor een "verrekening", wat in wezen neer komt op het vergelijken van winsten en verliezen over het afgelopen jaar.

Het is een wettelijk recht van een schuldenaar om het aan een schuldeiser verschuldigde bedrag te verminderen door bedragen die de schuldeiser aan de schuldenaar verschuldigd is, met hem te verrekenen. Of simpeler gezegd: onderpand telt anders mee in de eindberekening.

David Adler van het advocatenkantoor McCarter & English schrijft dat het voorstel van Celsius op tegenstand van de lenende partijen zou kunnen stuiten. Celsius kan als debiteur namelijk de terugbetaling van leningen eisen, terwijl het dan niet de contractuele verplichtingen nakomt (zoals het teruggeven van het onderpand).

Verder heeft Celsius toestemming gevraagd om Chris Ferraro aan te stellen als de buitenlandse vertegenwoordiger. Dat komt vanwege de Cross-Border Insolvency Regulations van een Britse rechtbank in het Verenigd Koninkrijk en de waarborging van de Britse activa van Celsius te midden van de hele Chapter 11-procedure.

Op 25 mei werd duidelijk dat Fahrenheit de activa van Celsius mag overnemen. Destijds werden de activa van Celsius geschat op ongeveer $ 2 miljard. Onder de nieuwe deal zal het nieuwe bedrijf naar verwachting ongeveer $450-500 miljoen aan liquide cryptocurrency's ontvangen, terwijl een van de leden uit het consortium van plan is een bitcoin mining farm van 100 megawatt te bouwen

Lees meer over:
AltcoinBitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer