CEO van eToro doet mee aan hype: ‘Cruciale rol voor Bitcoin ETF bij adoptie’

2158 totale weergaven
Bitcoin ETF

eToro’s CEO, Yoni Assia, benadrukt de cruciale rol van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en gebruikersvriendelijke platforms in het stimuleren van Bitcoin adoptie. Tijdens de recente Abu Dhabi Finance Week onthulde Assia dat institutionele beleggers, die vaak rigide systemen hanteren, baat kunnen hebben bij Bitcoin ETF’s.

Deze fondsen passen naadloos in hun bestaande operationele structuren, waardoor het voor hen eenvoudiger wordt om in de markt te stappen zonder nieuwe infrastructuur te ontwikkelen. Dat vertelt de bestuurder in gesprek met Cointelegraph.

Een Bitcoin ETF biedt een institutioneel erkende investeringsvorm, wat kan leiden tot een grotere legitimiteit van Bitcoin in de ogen van institutionele investeerders. Dit zou de prijs van het activum ten goede kunnen komen. De waarde van Bitcoin overschreed in oktober $35.000, een niveau dat sinds mei 2021 niet meer was gezien, deels door de opwinding rond de goedkeuring van spot ETF’s. Bitcoin schommelt sindsdien tussen $37.000 en $38.000.

Maar wat is een Bitcoin ETF precies? Een Bitcoin ETF maakt het mogelijk voor beleggers om in Bitcoin te investeren zonder daadwerkelijk de cryptocurrency te bezitten. Het volgt de prijs van Bitcoin en wordt verhandeld op traditionele beurzen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diegenen die niet direct met cryptocurrency willen handelen.

Voor detailhandelaren benadrukt Assia het belang van een naadloze gebruikerservaring en de integratie van crypto-investeringen in brede beleggingsportefeuilles. Hij stelt dat crypto-investeringen deel moeten uitmaken van een holistische kijk op beleggen, inclusief aandelen, rendementsproducten en grondstoffen.

Een rapport van Chainalysis in september toont aan dat ondanks een afname in wereldwijde grassroots crypto adoptie, landen met een lager middeninkomen, zoals India, Nigeria en Oekraïne, het meest herstel zien in grassroots crypto adoptie in het afgelopen jaar. Deze ontwikkelingen zijn veelbelovend voor de toekomst van crypto, gecombineerd met toenemende institutionele adoptie in welvarende landen.

Assia gelooft dat de adoptie van Bitcoin zal toenemen naarmate meer mensen het belang inzien van niet-confisceerbaar, censuurbestendig internetgeld. Hij is ervan overtuigd dat de interesse in Bitcoin als een opkomende internetcommodity de komende tien jaar zal blijven groeien, met hogere prijzen en een grotere impact op de wereld.

“Bitcoin ETF’s en gebruikerservaring zijn niet alleen bruggen naar de toekomst van financiën, maar ook bouwstenen voor een robuust en toegankelijk financieel ecosysteem.”

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd