CertiK onthult $45M fonds en beveiligingstools voor Web3

364 totale weergaven

CertiK, een toonaangevend beveiligingsbedrijf voor blockchain, heeft een investeringsfonds van $45 miljoen aangekondigd om Web3-innovatie te stimuleren, en lanceert daarnaast gratis beveiligingstools om de groeiende Web3-gemeenschap te beschermen.

CertiK Ventures lanceert $45 miljoen fonds

CertiK heeft een investeringsfonds van $45 miljoen aangekondigd dat zich richt op het bevorderen van Web3-projecten met een hoog potentieel. De aankondiging werd gedaan tijdens Token2049, een evenement waar ook nieuwe tools en diensten werden geïntroduceerd om het Web3 ecosysteem verder te beveiligen.

De inspanningen van CertiK zijn gericht op het verbeteren van de veiligheid en transparantie binnen de blockchainsector en het verleggen van de grenzen van gedecentraliseerde financiën.

Gratis beveiligingstools voor Web3 gebruikers

Naast het investeringsfonds heeft CertiK gratis gemeenschapstools gelanceerd, waaronder Token Scan en Wallet Scan. Met deze tools kunnen gebruikers hun digitale bezittingen beschermen door potentiële veiligheidsrisico’s te identificeren, zoals oplichting of phishing-activiteiten.

Token Scan biedt snelle controles voor de veiligheid van tokens, terwijl Wallet Scan gebruikers helpt de veiligheid van hun wallet te beoordelen. Het bedrijf heeft zijn enorme ervaring ingezet om meer dan 115.000 kwetsbaarheden in codes te identificeren en ongeveer 360 miljard dollar aan activa te beschermen.

De langdurige rol van CertiK in Blockchainbeveiliging

Sinds de oprichting in 2018 is CertiK uitgegroeid tot een toonaangevende naam op het gebied van blockchainbeveiliging. Het bedrijf werkt samen met meer dan 4700 projecten in 150 landen.

Gesteund door opmerkelijke investeerders zoals Goldman Sachs, Sequoia Capital en Binance, is het de missie van CertiK om ervoor te zorgen dat de Web3-ruimte veilig is voor gebruikers.

De investering van 45 miljoen dollar maakt deel uit van het bredere doel van CertiK om innovatie te stimuleren en tegelijkertijd een veilig ecosysteem voor Web3-technologieën te behouden.

Een groeiende rol in Web3 beveiliging

De invloed van CertiK op Web3 gaat verder dan alleen auditdiensten. Met partnerschappen en samenwerkingsverbanden binnen de blockchain-industrie blijft CertiK zijn aanwezigheid uitbreiden, waarbij de focus ligt op het bieden van een volledige ketenbeveiligingsoplossing voor opkomende projecten.

Dit nieuwste initiatief onderstreept de toewijding van CertiK om zowel innovatie als beveiliging te stimuleren naarmate de Web3-ruimte snel groeit.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....