CFTC voorzitter: ‘Gesprekken over cryptoregulering lopen vast’

616 totale weergaven
|

De voorzitter van de CFTC heeft naar verluidt beweerd dat de toezichthouder is ‘geboeid’ nu de gesprekken over cryptoregulering in de Verenigde Staten vastlopen, wat de problemen met de huidige regering laten zien. 

CFTC loopt vast in gesprekken over cryptoregulering

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) staat doorgaans bekend om haar vriendelijke aanpak voor crypto, in tegenstelling tot de Securities and Exchange Commission. Echter, met de huidige regering lukt het de CFTC niet om verdere gesprekken te voeren over cryptoregulering.

De voorzitter van de CFTC, Rostin Behnam, heeft naar verluidt laten weten hoe de toezichthouder ‘geboeid’ is nu de gesprekken over cryptoregulering in de Verenigde Staten vastlopen. Wel liet hij zijn vertrouwen horen dat een nieuw Congres en een nieuwe president hier meer vooruitgang in kan brengen.

CFTC op de SIFMA bijeenkomst

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA) in New York op 21 oktober liet Behnam weten dat pogingen om een wetgevend kader aan te nemen dat de crypto-industrie reguleert ‘tot nu toe zijn vastgelopen’. Wel vertrouwt hij dat een nieuwe president en een nieuw Congres hier verandering in gaat brengen. Volgens Law360 liet hij weten:

“Ik gok er niet op dat er aan het einde van het jaar iets zal gebeuren, maar er is een unieke wens dat deze verkiezingen, denk ik, veranderd zijn rond digitale activa en technologie.”

Hier voegde hij aan toe dat de toezichthouder zonder enige wetgeving ‘echt geboeid’ is in het ‘toezicht houden op de cryptomarkt’, wat investeerders ‘kwetsbaar’ zou maken. Zo vervolgde hij:

“Dat zorgt er uiteindelijk voor dat er een heel kwetsbare markt overblijft, dat er kwetsbare klanten achterblijven, dat institutioneel geld aan de zijlijn blijft staan en dat het uiteindelijk niet echt bijdraagt aan de ondersteuning van de technologie, omdat deze wil integreren in de traditionele financiële wereld.”

SIFMA president erkent de frustratie

Volgens het rapport van Law360 erkende de president van SIFMA dat er ‘groeiende frustratie’ was in de financiële sector, omdat beursvennootschappen zich afvroegen of het mogelijk was om te opereren of succes te behalen door een handhavingsactie te vermijden of dat het ‘gewoon een voortdurende aansprakelijkheid voor bedrijven zou worden’.

CFTC maakt gebruik van AI bij regulering

Behnam liet tijdens het evenement ook weten hoe de CFTC AI gebruikt om toezicht te houden op de markten. Zo liet hij weten:

“We gebruiken kunstmatige intelligentie en verschillende soorten analyses om de gegevens die we verzamelen door te zoeken.”

Hier voegde hij aan toe dat er voor het bureau een enorme kans bestaat om verder te gaan dan data-analyse en opkomende technologieën zoals AI te gebruiken om marktmanipulatie en cyberaanvallen op te sporen en het aantal rechtszaken te verminderen:

“Als we AI collectief kunnen gaan gebruiken als middel om naleving te garanderen, denk ik dat er waarschijnlijk veel minder handhavingszaken zullen zijn.”

Zal een nieuwe regering verandering brengen voor regulering van crypto?

Een nieuwe regering zal grote verandering brengen in de cryptowereld. Zowel een regering van Trump als van Harris zal positief zijn voor de crypto-industrie. Trump heeft aangegeven een vrije markt te willen creëren, waarbij innovatie en ontwikkeling vooraan staan.

Daarentegen wil Harris juist zorgen voor duidelijke regulering binnen de markt, wat ook een belangrijke vooruitgang zal zijn voor de markt. Hoe dan ook, de kans is groot dat de regulering van crypto in de Verenigde Staten helemaal op de schop gaat, wat meer kansen biedt voor crypto-vriendelijke regulering.

Lees meer over:
CFTC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...