‘Bitcoin analysebedrijf Chainalysis is $1 miljard waard en wil $100 miljoen ophalen’

Chainalysis gaat $100 miljoen aan investeringen ophalen deze week. Het bedrijf analyseert de bitcoin blockchain en de waarde van het bedrijf wordt geschat op $1 miljard. Dat meldt Forbes.

Verschillende investeerders steken geld in het bedrijf in een nieuwe investeringsronde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljardenbedrijf

Chainalysis specialiseert zich in het interpreteren van data rondom bitcoin. Het bedrijf heeft verschillende diensten waarmee het overheden en bedrijven helpt om de geldstromen in kaart te brengen.

Dat is niet verboden, maar is wel een flinke inbreuk op de privacy van bitcoin gebruikers. Het bedrijf profiteert dan ook flink van de toenemende regels rondom bitcoin: het bedrijf heeft dit jaar al 65% meer klanten dan in 2019.

Forbes verwacht volgend jaar en in 2022 een bijna verdubbeling van de opbrengsten van het bedrijf. Er is immers steeds meer vraag naar gegevens over en van bitcoin.

Met de nieuwe investeringen wil het bedrijf meer mensen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan meer personeelsleden voor sales, marketing, research & development en internationaal beleid.

Diensten

Chainalysis helpt, tegen de juiste prijs, geldstromen te ontrafelen op bitcoin. Daaromheen biedt het tal van andere diensten. Zo lanceerde het bedrijf recentelijk een manier om in beslag genomen Bitcoin (BTC) te volgen.

Nadat BTC in beslag is genomen en verkocht kun je het met die software in de gaten houden: waar gaat die BTC naar toe? Wederom: niet verboden, maar dit is niet iets waar je om staat te springen als je met privacy bezig bent.

Chainalysis

Michael Gronager, directeur en mede-oprichter van het bedrijf is trots: ”We hebben laten zien dat het mogelijk is om een bedrijf op te zetten die business to businees software faciliteert als een service door data uit de cryptospace aan te bieden.”

Iedereen kan de bitcoin blockchain en de boekhouding van het netwerk checken, maar dat is iets anders dan de data ook interpreteren. Chainalysis heeft hiermee een interessante niche te pakken en is een van de grootste spelers op dit gebied.

250 klanten van Chainalysis zijn bedrijven. Daarnaast zijn er nog zo’n 100 klanten in de publieke sector. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse belastingdienst.

Surveillance op de bitcoin blockchain is big business. Chainalysis hoopt met nieuwe investeringen steeds meer inzicht te krijgen in het bitcoin netwerk.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...