Wie is Changpeng Zhao? Van McDonalds naar Binance

Changpeng Zhao, in de volksmond bekend als CZ, is de CEO van Binance. Binance is een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Binance groeide in slechts een paar maanden uit van een idee naar de grootste markt voor de handel in bitcoin en met name altcoins.

Maar wie is Changpeng Zhao en hoe kwam hij uiteindelijk bij Binance terecht?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Changpeng Zhao bij McDonald's

Changpeng Zhao werd geboren in de provincie Jiangsu, China. Eind jaren 80 verhuisde hij met zijn gezin naar Vancouver, Canada. Zijn vader was professor in China voordat hij uit zijn land verbannen werd. In zijn tienerjaren hielp Zhao zijn familie te ondersteunen door te werken bij onder andere McDonald's.

Zhao studeerde aan de McGill University in Montreal, Canada, waar hij afstudeerde in de informatica. Na zijn studie begon Zhao te werken voor de Tokyo Stock Exchange. Hier ontwikkelde hij software voor het matchen van handelsorders.

Vervolgens verhuisde hij in 2001 naar New York om te werken aan software voor futures-handel bij Bloomberg Tradebook, en werd al snel gepromoveerd tot Head of Development. Tijdens zijn tijd hier leidde hij een team dat verantwoordelijk was voor het volledige handelsplatform voor futures bij Bloomberg.

Na vier jaar in 2005 bij Bloomberg te hebben verbleven, verhuisde Changpeng Zhao naar Shanghai om mede-oprichter te worden van Fusion Systems. Fusion Systems is een bedrijf dat zich richt op het bouwen van ultra-low-latency handelssystemen voor makelaars.

Bitcoin Magazine doet een Interview met CZ

Bitcoin

Hij leerde in 2013 over Bitcoin (BTC) via een vriend en verhuisde naar Londen. Hier begon hij te werken als derde lid van het Bitcoin wallet team en werd hij al snel Head of Technology. Terwijl hij daar werkte, werkte hij samen met Ben Reeves, Roger Ver, Anthony Antonopoulos en Nicolas Cary om de Blockchain.info-service te laten groeien.

Na ongeveer een jaar verliet Changpeng Zhao Londen in juni 2014 om de CTO te worden van de in Beijing gevestigde crypto-exchange OKCoin. Gedurende zijn tijd bij OKCoin werkte CZ samen met He Yi, die daar het hoofd was van branding en marketing.

Acht maanden later, in februari 2015, kondigde hij aan dat hij OKCoin zou verlaten. Tegen september 2015 was hij teruggekomen naar Shanghai om de oprichter en CEO te worden van BijieTech.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=""]Toen ik in 2013 voor het eerst in aanraking kwam met cryptocurrency's, wilde ik eigenlijk al een cryptobeurs beginnen. Echter alles was toen vrij nieuw.[/penci_blockquote]

Binance

Ten slotte verliet CZ in juli 2017 BijieTech om de oprichter en fulltime CEO te worden van een nieuwe cryptobeurs: Binance. Binance is een afkorting van "Binary Finance"). Binance is opgericht op 1 juli 2017 en werd een van grootste cryptobeurzen ter wereld in iets minder dan zes maanden.