Changpeng Zhao Mag Verenigde Staten Niet Verlaten Wegens Vluchtrisico

Changpeng Zhao

De voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao, mag de Verenigde Staten opnieuw niet verlaten terwijl hij wacht op zijn vonnis voor overtredingen van de bankwetgeving. Deze beslissing van de Amerikaanse districtsrechter Richard A. Jones komt slechts drie weken nadat hij een eerder vonnis herriep dat Zhao toestond terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten voorafgaand aan zijn veroordeling in februari.

Zhao zou buiten de VS kunnen vluchten

Ondanks dat Zhao een recordborgsom van 175 miljoen dollar betaalde, is rechter Jones bezorgd dat Zhao’s aanzienlijke vermogen – dat in 2023 met ongeveer 25 miljard dollar is toegenomen – hem zou kunnen aanzetten om de borgsom te betalen en buiten de VS te vluchten. Deze zorgen zijn deels gebaseerd op het feit dat Zhao belangrijke connecties heeft in landen die geen uitleveringsverdragen met de VS hebben.

Zhao’s vermogen, voornamelijk in cryptocurrency, steeg naast de marktherstel na een lange bear-markt veroorzaakt door de ineenstorting van Sam Bankman-Fried’s FTX-exchange in november 2022. Als onderdeel van zijn schuldigpleidingsakkoord, waarbij hij afstand deed van zijn positie als CEO van Binance, keerde Zhao vrijwillig terug naar de VS om de aanklachten onder ogen te zien. Deze aanklachten waren het gevolg van Binance’s vermeende betrokkenheid bij een wereldwijde criminele onderneming.

Zhao bekende schuldig te zijn aan het niet implementeren van een adequaat anti-witwasprogramma bij Binance en stemde in met een boete van 50 miljoen dollar. De schikking maakte een einde aan jarenlange regelgevende onderzoeken, waarbij Binance ook schuld bekende aan anti-witwas- en sanctieovertredingen, wat resulteerde in een boete van 4,3 miljard dollar – een van de grootste bedrijfsschikkingen in de Amerikaanse geschiedenis.

Gevangenisstraf voor Changpeng Zhao

Waarnemers speculeren dat Zhao, als hij schuldig wordt bevonden, tussen de 12 en 18 maanden in een minimale beveiligingsgevangenis zou kunnen doorbrengen. Zijn juridische team zou waarschijnlijk pleiten voor geen of een minimale gevangenisstraf. Echter, volgens John Reed Stark, voormalig SEC-functionaris en cybersecurityconsultant, overwegen aanklagers mogelijk een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, gezien de ernst van de aanklachten.

Stark benadrukte dat Zhao een vluchtrisico vormt en pleitte ervoor dat hij in de VS blijft tot zijn veroordeling. Hij wees ook op mogelijke complicaties voor Zhao’s veroordeling, waaronder het niet nakomen van zijn pleitvoorwaarden, die een verbod van drie jaar op associatie met de crypto-exchange die hij oprichtte, omvatten.

Lees meer over:
BinanceChangpeng Zhao

  By Dirk van Haaster

  Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude onderscheiding. Deze academische achtergrond voorziet hem van een unieke combinatie van strategisch denken en analytische vaardigheden, die hij succesvol toepast om diepgaand over de wereld van blockchain te schrijven.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Lees meer