Charles Hoskinson tipt Nintendo-emulator op Cardano’s Hydra: Wat betekent dit voor Cardano?

471 totale weergaven
|

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, vertelde deze week dat een team van ontwikkelaars na de implementatie van de videogame ‘Doom’ streven naar een complete Nintendo emulator op Hydra streven. 

Hydra implementeert klassieke videogames

In een recent interview vertelde de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, dat een team van ontwikkelaars succesvol is geweest met de implementatie van de populaire klassieke videogame ‘Doom’ op Hydra, een Layer-2 (L2) oplossing van Cardano:


Hierna vertelde hij over de volgende mijlpaal waar de programmeurs naar streven: een werkende Nintendo emulator op Hydra.

Doom op Hydra

Hydra is een L2 van Cardano die de efficiëntie van transacties verbetert en vertragingen verminderd door processen off-chain af te handelen. Daarbij worden parallelle transacties ondersteunt via zogenaamde ‘Hydra Heads’, waardoor snellere interacties mogelijk zijn.

In het interview vertelde Hoskinson dat ontwikkelaars met succes de klassieke videogame Doom op Hydra laten draaien. De demonstratie bevat Doom die draait op een Hydra Head en met smart contracts statusveranderingen in het spel verifieert.

Statusveranderingen zijn elke actie die een speler onderneemt, van lopen en schieten tot rondkijken, alles wordt geregistreerd als een transactie via een smart contract oproep op Hydra.

Nintendo emulator op Hydra

Hoskinson was in het interview erg positief over deze vooruitgang en zei:

“Hydra wordt wakker jongens. Holy sh**, heb je Doom Hydra gezien? Ik ga je vertellen wat het volgende is dat we gaan doen, we gaan het nieuws hier vertellen. Het volgende dat ik ga doen nadat we Hydra de hele deathmatch voor Doom hebben laten doen, proberen we een Nintendo emulator op Hydra te laten werken.”

Hier voegde Hoskinson aan toe:

“Dus je kunt elke Nintendo, elke Super Nintendo, dit soort spellen op Hydra spelen, wat vind je daarvan?”

Wat betekent de toevoeging van gamingfuncties voor Cardano?

De toevoeging van gamingfuncties, in combinatie met de interoperabiliteit met Bitcoin, heeft tot doel een nieuw hoofdstuk te markeren voor het Cardano ecosysteem. In hoeverre dit Cardano gaat helpen haar reikwijdte te vergroten buiten de standaard taken van een blockchain is echter nog te bezien.

De mogelijkheden van Hydra en de samenwerking tussen Cardano en BitcoinOS zijn bedoeld om het platform op een pad te zetten om gedecentraliseerde interacties opnieuw te definiëren. In ieder geval kan het een grote vooruitgang zijn voor Web3 gaming, maar in hoeverre dit de toekomst gaat beïnvloeden is onduidelijk.

Cardano verliest tiende en elfde plek

Cardano heeft flink aan terrein verloren op het gebied van marktkapitalisatie. Eerder lieten we al weten dat ADA de tiende plek in de top 10 verloor, maar dit is nog erger geworden sindsdien en nu staat Cardano op de elfde plek.

Cardano weet wel weer wat terrein te winnen met een bescheiden stijging van 1,7% in de afgelopen 24 uur. Dit compenseert echter niet voor de daling van 6,6% in de afgelopen zeven dagen.

Lees meer over:
ADADoomHydraNintendo

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...