China gaat voor $1,5 miljoen aan gratis geld uitdelen tijdens pilot

China gaat gratis geld weggeven. Het gaat om hun nieuwe Central Bank Digital Currency (CBDC‘s). Volgens de geruchten gaan 50 duizend Chinezen voor $1.5 miljoen aan digitale yuans ontvangen. Het gaat om een publieke test van de nieuwe digitale munt van de Chinezen.

De Chinese stad Shenzhen gaat meer dan 10 miljoen yuan verdelen over een groep testers. Ontvangers kunnen de munt gebruiken om op meer dan 3000 plekken te betalen. De move is onderdeel van een grotere push om de CBDC in het dagelijks leven te passen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer controle over bevolking met CBDC

Het interessante voor de Chinezen en eigenlijk voor iedere overheid is dat ze precies kunnen aangeven waar de munt wel en niet kan worden uitgegeven. Dat geeft de Chinese overheid nog meer controlemogelijkheden over de bevolking.

Iets waar het land natuurlijk internationaal om bekend staat. Bitcoin is een interessant antwoord kunnen zijn op de macht die staten met CBDCs proberen te pakken. Binnen Bitcoin zijn de regels voor iedereen hetzelfde.

Het zwakste punt voor Bitcoin wat dat betreft is de mining industrie. Mining vindt plaats in de fysieke wereld en het zou kunnen dat overheden mining rigs met geweld gaan overnemen om de controle over het netwerk te pakken. Wij hopen natuurlijk dat het zover niet zal komen, maar het is zeker een mogelijk toekomstscenario.

Gratis CBDC verspreidt via loterij

Gelukkig is het nog niet zover dat overheden zich op een negatieve manier bemoeien met mining. In ieder geval niet op grote schaal. In eerste instantie worden de gratis CBDC yuans door China verdeeld via een loterijsysteem.

China gaat gratis CBDC uitdelen via een loterij waarin 50.000 mensen worden uitgekozen. Al gaat het met $1.5 miljoen aan waarde niet om extreme bedragen. De snelle rekenaar komt uit op $30 per persoon.

Volgens andere bronnen is de Chinese CBDC ook een poging om minder afhankelijk te worden van de dollar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCBDCChina

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....