‘China stap dichter bij digitale valuta, wetgeving in ontwikkeling’ aldus insider

De Chinese centrale bank is een stap dichter bij de uitgifte van haar officiële digitale valuta. Het lijkt erop dat de People’s Bank of China (PBoC), in samenwerking met staatsbedrijven, de vitale basisfuncties van de digitale valuta heeft ontwikkeld. Het zou nu nu relevante wetten opstellen om de munt in het land te kunnen verspreiding, aldus insiders tegen Global Times.

China digitale munt

In de hele wereld komen centrale banken met maatregelen om liquiditeit in de markt te houden. Van het verlagen van de rentetarieven naar nul of zelfs negatieve regionen, tot het uitdelen van helikoptergeld. Het zijn allemaal maatregelen om de economie ten tijde van de pandemie draaiend te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Exact een maand geleden was de berichtgeving nog dat het coronavirus er voor zorgde dat de Central Bank Digital Currency (CBDC) van China vertraging op liep. Nu merken insiders op dat China de lancering van zijn digitale valuta in een stroomversnelling zet.

Een dergelijke cryptocurrency wordt gezien als een handig instrument om beleid mee op de economie uit te oefenen. Het rentebeleid is van een centrale bank is dan direct te vertalen richting de consument, zonder dat er per definitie commerciële banken tussen zitten.

Je maakt als het ware een wallet aan bij de centrale bank met de tools die de commerciële banken aanbieden. Zij ontwikkelen de wallets en diensten om het gebruik van de digitale munt zo makkelijk mogelijk te maken. Het Chinese digitale geld staat echter in beheer bij de centrale bank.

Patenten

Alipay, onderdeel van het technologiebedrijf Alibaba, publiceerde naar verluidt tussen 21 januari en 17 maart vijf patenten met betrekking tot de officiële digitale valuta van China.

Het gaat hierbij over de uitgifte, transactieregistratie, digitale wallets, anonieme trading support en hulp bij het toezicht op en de afhandeling van illegale accounts, meldden de media in de branche.

Alipay heeft niet gereageerd op het verzoek van de Global Times om met een nadere uitleg te komen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Insider”]’Afgaande op de patenten is de eerste stap van technologische ontwikkeling in feite voltooid'[/penci_blockquote]

Maar hij merkte op dat de volgende stap, die dus te maken heeft met de wetgeving omtrent het toezicht op banken en verzekeringen, langer kan duren. Een exacte datum van de lancering is nog niet te zeggen.

Er zijn een aantal staatsbedrijven die meewerken aan de ontwikkeling van de digitale Renminbi. De in Shenzhen gevestigde gedrijven zoals Alibaba, Tencent, Huawei en China Merchants Bank, maken onderdeel uit van de samenwerking.

Maatregelen crisis

Cao Yan is managing director van de Digital Renaissance Foundation. Hij is van mening dat de centrale bank de lancering van haar digitale valuta zo snel mogelijk moet voltooien.

De wereldwijde uitbraak heeft ertoe geleid dat centrale banken zoals de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan hun rentetarieven tot bijna nul hebben verlaagd.

Cao merkt op dat als China ook deze stap overweegt en het deze kan toepassen op de digitale valuta, dit het M0 geld zal raken. Geld is te verdelen in verschillende gradaties, zoals M0 (monetair basisgeld), M1 (maatschappelijke geldhoeveelheid). Over deze verschillende aggregaten kun je meer lezen in een eerder artikel. Voor rentebeleid zou het beter zijn om direct te snijden in de M0 reserves.

Een CBDC heeft overigens vrij weinig te maken met de fundamenten van Bitcoin. Het is inflatie onderhevig, je moet per se toestemming hebben om het te gebruiken en jouw privacy is helemaal weg. Iedere transactie wordt immers getracked. Kom daarom ook eens langs in onze Telegram chat en praat met duizenden Bitcoiners meer over dit nieuws.

Lees meer over:
CBDCChinaPBoC

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer