Chinese topman heeft al 5 jaar Bitcoin en geeft Warren Buffett advies

Het Twitter-account van de Chinese nieuwssite 8BTC komt met een primeur. Ze melden namelijk dat Andrew Y. Yan al zes jaar lang een echte Bitcoin hodler is. Dat klinkt misschien niet bijzonder, maar Yan is niet zomaar een willekeurige voorbijganger.

Bitcoin voor Chinese topman

De topman is namelijk managing partner bij SAIF Partners. Dit is een bedrijf dat bijna 6 miljard yuan ($937.895.400) op de balans heeft staan en $4 miljard aan fondsen van investeerders in beheer heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens 8BTC News kocht de topman in 2015 al bitcoin, en naar verluidt houdt hij deze sindsdien vast. Een echte hodler dus. Ook denkt hij dat een investering in bitcoin veel beter is dan een belegging in goud. Het is volgens hem een goede strategie om het als een activa te zien, omdat het in zijn ogen veel meer waard is dan goud.

Hij denkt ook dat Bitcoin "alleen voor de rijken en goed geïnformeerden" is. Dit is volgens ook de reden dat Warren Buffett niet in Bitcoin (en andere cryptovaluta) gelooft, zo stelt hij. "Hij begrijpt het niet."

Je kunt je overigens afvragen over bitcoin iets is voor rijken. Eén bitcoin is namelijk op te delen in 100 miljoen satoshi's. Via het Lightning Netwerk kun je zelfs 1 sat overmaken, ter waarde van 0.0003 euro. Ook minder bedeelden kunnen dus zeker gebruik maken van Bitcoin.

Geen 'shiller'

Ook vertelde hij dat hij geen echte evangelist is wat betreft bitcoin. Hij probeert niet om anderen over te halen om in bitcoin te stappen. Volgens hem moet je er echt in geloven, en daarom vind hij dat je de boel niet op moet hypen.

De kans is dus klein dat Yan zal proberen om Warren Buffett over te halen, als hij die kans zou hebben. Buffett is al lange tijd tégen cryptovaluta. Hij noemde Bitcoin een paar jaar terug nog 'rattengif in het kwadraat'.

Toch investeerde hij via Berkshire Hathaway ongemerkt in de bitcoin industrie. Buffett stopte namelijk $500 miljoen in Nubank. Dit is een Braziliaanse digitale bank die onlangs Easynvest overnam. Dit is dan weer een partij die een Bitcoin ETF aan de man wil brengen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
China

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...