CleanSpark breidt Bitcoin mining werkzaamheden uit, ondanks grote zorgen op de markt

384 totale weergaven
bitcoin BTC mining

Cleanspark breidt haar Bitcoin mining werkzaamheden uit in Tennesse, ondanks de toenemende concurrentie en uitdagingen als gevolg van de toenemende miningproblemen en marktdalingen. 

CleanSpark, een bitcoin miningbedrijf dat gericht is op duurzaamheid, breidt haar acitiviteiten uit door zeven nieuwe faciliteiten in Tennesse, een Amerikaanse staat, te verwerven voor $27,5 miljoen. Deze strategische stap heeft tot doel de efficiëntie te vergroten en de activiteiten te verduurzamen, nu de miningsector wordt geconfronteerd met aanzienlijke obstakels.

Uitbreiding in Tennesse door CleanSpark

Op 11 september kondigde CleanSpark de aankoop van de zeven bestaande Bitcoin mininglocaties in Oost-Tennessee aan, die naar de regio zijn gekomen vanwege de hydro-elektrische infrastructuur met lage emissies. De beslissing van CleanSpark om uit te breiden naar Tennessee sluit aan bij haar voortdurende inzet voor duurzame Bitcoin mining, waarbij ze voornamelijk vertrouwen op hernieuwbare energiebronnen.

Volgens het bedrijf werden de overnames zorgvuldig getimed om te profiteren van lagere marktprijzen voor mining infrastructuur. Na de aankoop is CleanSpark van plan een reeks upgrades te implementeren met behulp van S21 pro-miners, waardoor de hashrate met meer dan 22% wordt verhoogd. Deze stap maakt deel uit van de langetermijnstrategie van CleanSpark om de activiteiten op te schaelen en concurrerend te blijven op de markt.

De CEO van CleanSpark, Zach Bradford, merkte op dat de faciliteiten CleanSpark zullen helpen haar doel te bereiken om tegen eind 2024 37 EH/s te bereiken. Hij benadrukte dat de timing van het bedrijf bij de aanschaf van servers en datacenterruimte hen in staat stelde concurrerende prijzen voor deze nieuwe faciliteiten veilig te stellen.

Het potentieel van Tennessee in de Bitcoin miningsector

Afgelopen jaren is Oost-Tennessee uitgegroeid tot een aantrekkelijk knooppunt voor Bitcoin miners, vanwege het goedkope vastgoed, gunstige regelgeving en het uitgebreide waterkrachtnet, dat wordt onderhouden door de TVA (Tennessee Valley Authority). Deze schone energie-infrastructuur heeft grootschalige bitcoin mining in de regio mogelijk gemaakt, vooral voor bedrijven als CleanSpark, die prioriteit geven aan mining met lage emissies.

Bradford vergeleek het politieke en energieklimaat van Tennessee met Georgia, waar CleanSpark al veel heeft geïnvesteerd in de infrastructuur. Deze uitbreiding naar Tennessee zou het begin van verdere investeringen in het gebied kunnen markeren als de nieuwe faciliteiten goed presteren.

Uitdagingen voor Bitcoin mining

Ondanks de uitbreiding van CleanSpark heeft het bedrijf te maken met aanzienlijke uitdagingen. In eerder Bitcoin nieuws lieten we al weten hoe de moeilijkheid van Bitcoin mining een recordhoogte heeft bereikt, waardoor de concurrentie onder de miners toeneemt. Naarmate meer miners het netwerk betreden, zijn er meer energie en middelen nodig om nieuwe blocks te minen, waardoor operationele kosten stijgen.

In combinatie met de stijgende moeilijkheid heeft de recente prijsdaling van Bitcoin een lastige omgeving voor miners gecreëerd. Lagere prijzen betekenen minder inkomsten, waardoor het moeilijker wordt om de stijgende kosten van Bitcoin mining te dekken. Sommige deskundigen hebben gewaarschuwd dat deze situatie ertoe zou kunnen leiden dat miners hun activiteiten stopzetten als winstgevendheid blijft afnemen.

Financiële problemen voor CleanSpark

Ook CleanSpark heeft te maken met haar eigen financiële problemen. De aandelenkoers van het bedrijf is gestaag aan het dalen. Marktanalisten hebben opgemerkt dat het voortschrijdend kortetermijngemiddelde van het bedrijf een kritiek punt benadert, wat mogelijk wijst op een neergang op de lange termijn.

Wat betekent dit voor de toekomst van de Bitcoin miningsector?

Nu de Bitcoin miningsector te maken krijgt met toenemende concurrentie, stijgende kosten en marktschommelingen, is de uitbreiding van CleanSpark naar Tennessee een gewaagde zet. De focus van het bedrijf op hernieuwbare energie en de strategische timing bij de aankoop van infrastructuur kunnen het bedrijf helpen de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Echter, veel zal afhangen van hoe de bredere markt zich de komende maanden zal ontwikkelen.

Het vermogen van CleanSpark om zijn inzet voor duurzaamheid in evenwicht te brengen met de eisen van een zeer competitieve industrie zal van cruciaal belang zijn naarmate het bedrijf vooruitgang boekt met zijn uitbreidingsplannen.

Lees meer over:
bitcoin miningcleanspark

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...