Crypto exchange Cobinhood sluit haar deuren, reden onbekend

Crypto exchange Cobinhood houdt op te bestaan, zo meldt het bedrijf uit Taiwan op haar Twitter-account. Het rommelde al langer bij de beurs, die maar liefst 13 miljoen dollar ophaalde met een Initial Coin Offering. Naar verluidt had de beurs enkele tienduizenden gebruikers.

Cobinhood sluit deuren

Tussen 10 januari en 9 februari gaan alle klantenaccounts op slot, vanwege een uitgebreid auditproces. Het storten van cryptovaluta is niet meer mogelijk en is ook af te raden. Vanaf 10 februari 2020 hebben gebruikers de tijd om hun crypto op te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De startup haalde in totaal ruim 13 miljoen dollar op met haar Initial Coin Offering (ICO), maar het is onbekend wat er met dit geld gebeurd is. Vorig jaar rommelde het ook al bij de exchange, formeel geregistreerd op de Kaaiman Eilanden.

Zo is sinds mei 2019 het Telegram-kanaal uit de lucht. Ook de geplande Initial Exchange Offering van de Zeux-app op het Cobinhood platform werd plots afgeblazen.

Gebruikers kregen de volgende email toegestuurd.

Crypto exchange Cobinhood sluit haar deuren, reden onbekend

Sommigen suggereren dat er bij Cobinhood sprake is van een exit-scam, waarbij de eigenaren er met de ICO-gelden vandoor zijn gegaan.

Cobinhood is in ieder geval de volgende in een groeiend aantal crypto exchanges die het niet gered hebben, sinds de ICO – en altcoinmarkt fors is ingezakt. De dominantie van bitcoin (BTC) is in 2019 toegenomen. Veel minder kapitaal vloeit naar startups met een eigen token in vergelijking met de ‘succesjaren’ 2016 t/m 2018.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...