Coinbase biedt meer opties voor Bitcoin (BTC) met open source project Rosetta

Rosetta is een open-source project van Coinbase en nu komen ze met een implementatie voor Bitcoin Core. Hierdoor is voor ontwikkelaars gemakkelijker om diensten te bouwen die gebruik maken van het Bitcoin netwerk.

Bitcoin Core en Rosetta

In juni dit jaar introduceerde de beurs uit San Francisco een blockchain toolkit met de naam Rosetta. Het open-source project is bedoeld om samenwerking tussen andere blockchains mogelijk te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat het simpeler is om bijvoorbeeld block explorers, wallets en decentrale applicaties te koppelen aan een bepaalde blockchain. Voor een beurs is dat van belang omdat ze met meerdere ledgers te maken hebben.

Met de implementatie rosetta-bitcoin hebben ze namelijk meer functionaliteiten toegevoegd aan de Bitcoin Core client.

De doelgroep van deze oplossing zijn ontwikkelaars, die niet alleen Bitcoin code schrijven. Maar bijvoorbeeld een developer in dienst van een multicoin wallet die een connectie wil maken met de Bitcoin blockchain.

Qua features moet je dan denken aan het opvragen van balansen of het doen van transacties zonder dat offline de transactie hoeft te worden.

Patrick O’Grady, tech lead bij Rosetta, licht aan Decrypt toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Om je business op Bitcoin te draaien was het altijd nodig om een indexer en een custom wallet te ontwikkelen. Met rosetta-bitcoin is dit gemakkelijker geworden”.[/penci_blockquote]

Lightning Network

Volgens O’Grady zit ook ondersteuning van het Lightning Network (LN) nog in de pijplijn. Dat netwerk is een extra secundaire laag op het Bitcoin netwerk.

LN is momenteel de meest bekende schaalbaarheidsoplossing van Bitcoin. Het maakt (bijna) directe betalingen mogelijk en het is mogelijk duizenden transacties per seconde te verwerken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...