Coinbase Bitcoin op dag 1 naar market cap van $100 miljoen

178 totale weergaven
coinbase sec

Coinbase lanceert een synthetische versie van bitcoin op Ethereum. Het gaat om Coinbase Wrapped BTC (cbBTC), een door bitcoin gedekte Ethereum-token, die bedoeld is om de gebruikerservaring van DeFi-toepassingen te stroomlijnen.

Succesvolle lancering

Het lijkt erop dat cbBTC een succesvolle start kende, want de market cap van de token is meteen naar 100 miljoen dollar gestegen. Coinbase legde recent uit hoe gebruikers de token kunnen inzetten om hun DeFi-ervaring te stroomlijnen.

“cbBTC neemt belangrijke fricties weg door het mogelijk te maken voor gebruikers om de bitcoin die ze reeds aanhouden op nieuwe manieren te gebruiken op de blockchain. cbBTC is gebouwd om zonder problemen samen te werken met DeFi-applicaties, zodat gebruikers nieuwe dingen kunnen met bitcoin, zoals het meedoen aan liquiditeitspools of het gebruiken als onderpand om andere assets te lenen”, zo vertelde Coinbase.

Als gebruikers van Coinbase hun bitcoin vanuit het beursplatform naar een adres op Base of Ethereum sturen, dan worden die bitcoin automatisch omgezet naar cbBTC. Als ze vervolgens cbBTC ontvangen in hun accounts op Coinbase, dan gaan deze tokens automatisch om in bitcoin.

Kritiek op het bitcoin van Coinbase

Niet iedereen is echter enthousiast over dit nieuwe product van Coinbase. Zo is Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX) behoorlijk kritisch op het project van het Amerikaanse beursplatform.

Volgens Sun is cbBTC te gecentraliseerd en gebaseerd op vertrouwen.

“cbBTC kent geen Proof of Reserves, wordt niet gecontroleerd en kan van iedereen zomaar de balansen bevriezen. In essentie is het een ‘vertrouw mij maar.’ Iedere Amerikaanse overheid kan ze aanklagen en al jouw bitcoin in beslag nemen. Er is geen beter voorbeeld van een centrale bank Bitcoin dan dit. Dit is een zwarte dag voor bitcoin”, aldus Sun.

Dit bericht van Justin Sun heeft overigens een behoorlijk hoog “de pot verwijt de ketel” gehalte. Justin Sun heeft zich door de jaren heen ook niet bewezen als de meest betrouwbare ondernemer binnen de crypto-wereld.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....