Coinbase heeft voor meer dan $11 miljard aan Bitcoin in kas

Het aantal bitcoin (BTC) dat bij beurzen staat neemt in rap tempo af, maar de Amerikaanse beurs Coinbase heeft er nog bijna 1 miljoen in kas. Het gaat om precies te zijn om 994.904 BTC volgens data van ChainInfo.

Tegen de huidige koers komt dat neer op meer dan $11 miljard aan bitcoin. Het gaat hier dus om bijna 1 miljoen BTC. Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoin zijn, dus een flinke hoeveelheid van alle BTC staat momenteel bij Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier overigens (vooral) om klantenfondsen, Coinbase beheert al dit geld maar het is niet alleen van hen.

Doelwit

In december 2019 had Coinbase nog 966.230 BTC in kas. Dat was dus strikt genomen een vollere schatkist, maar sinds december 2019 is de koers flink gestegen. Daarmee heeft de beurs dus meer reserves dan toen.

Dit fortuin maakt Coinbase echter wel een doelwit voor criminelen. Dat stelt Elias Strehle, onderzoeker bij Blockchain Research Lab, tegenover Decrypt.

Gevaar

Normaal gesproken is het veiliger om zelf je bitcoin op te slaan. Op deze manier ben je zelf verantwoordelijk, maar verlies je geen geld als het ergens anders misgaat. Het enige wat je goed moet bewaren en geheimhouden is een private key.

Mocht de beveiliging van Coinbase ooit worden gekraakt dan kan dat grote gevolgen hebben voor met name de prijs van bitcoin. Op het netwerk kun je gelukkig niets met een grote hoeveelheid BTC.

Veiligheid

De veiligheid van je fondsen kunnen nooit gegarandeerd worden door een Coinbase, maar dat betekent niet dat ze er niet alles aan doen om het wel veilig te houden. Zo huurt het bedrijf naar verluidt zelfs spionnen in om de kantoren van de beurs binnen te dringen.

Strehle heeft ook nog een opmerking over decentralisatie en het grote aantal bitcoin bij beurzen: ”Een probleem voor Coinbase is dat ze het moeilijk de bitcoin kunnen uitcashen. Ze kunnen niet stiekem een bank worden door bitcoin van klanten als werkkapitaal in te zetten.”

Dat laatste kan overigens wel, maar dat zou dan snel worden opgemerkt door analisten die de geldstroom van bitcoin in de gaten houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...