Coinbase eist toegang tot privé e-mails SEC-voorzitter

1926 totale weergaven

In een verhit juridisch geschil eist Coinbase toegang tot de privé e-mails van SEC-voorzitter Gary Gensler, met het argument dat ze cruciaal zijn voor de verdediging tegen beschuldigingen van de SEC.

Coinbase vs. SEC: De strijd om privé e-mails

Coinbase heeft zijn juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opgevoerd door toegang te eisen tot privé e-mails van SEC-voorzitter Gary Gensler.

De cryptocurrency exchange beweert dat deze communicatie cruciaal is om Gensler’s visie op digitale activa en de effectenwetgeving, die centraal staat in haar verdediging, te begrijpen.

Terugslag van de SEC

De SEC heeft zich verzet tegen het verzoek van Coinbase, vanwege zorgen over privacy en de mogelijke belasting.

De toezichthouder staat erop dat een dagvaarding gericht moet zijn op de instelling, niet op Gensler persoonlijk, en bestempelt het verzoek als een ongepaste inbreuk op het privéleven van een openbaar ambtenaar.

Argument van Coinbase

Coinbase betoogt dat Gensler’s communicatie met marktdeelnemers essentieel is voor inzicht in het standpunt van de SEC over de regulering van digitale activa.

Coinbase benadrukt het precedent van de Ripple-zaak en beweert dat interne communicatie belangrijke inzichten kan bieden, zelfs als deze niet openbaar worden gemaakt.

Lees meer over:
CoinbaseGary GenslerSEC

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....