Coinbase en Circle halen ‘oude’ stablecoin van stal: USD Coin (USDC)

Coinbase lanceert samen met Circle de stablecoin USD Coin. Het wordt de eerste stablecoin die op de beurs van Coinbase Pro wordt aangeboden. De munt wordt voor 100 procent gedekt door Amerikaanse dollar. Er wordt transparant gerapporteerd over deze dollarreserves, verklaart Asiff Hirji, Chief Operating Officer van Coinbase tijdens de Money 2020 beurs in Las Vegas. De timing is saillant omdat stablecoin Tether de laatste weken opnieuw onder vuur ligt. Temeer omdat USDC al langer genoteerd staat op beurzen zoals Poloniex, LAToken en Kucoin. De uitgever van de munt, Centre.io, is al langer de technologiepartner van Circle.

USD Coin

Alle Amerikaanse klanten, buiten de staat New York, kunnen de munt kopen en verkopen. Niet-Amerikanen kunnen de munt versturen en ontvangen. Hirji: "Deze stablecoin wordt voor 100% ondersteund door de Amerikaanse dollar en we rapporteren daar transparant over."
Stablecoins zijn in het leven geroepen als 'hedge' tegen de forse volatiliteit die kenmerkend is voor de cryptovalutamarkt. Beleggers kunnen gemakkelijk in - en uitstappen op een ruilbeurs zonder de cryptovaluta om te hoeven via hun bank in fiat geld. Andere voorbeelden van stablecoins zijn: de DAI van MakerDAO, de GeminiDollar, Digix, Sweetbridge, Basecoin en Fragments.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook deze analyse van onze redacteur Pim Piepers: Stablecoin, hoe zit het nou?

Tether

De koers van Tether daalde op één moment zelfs naar 91 dollarcent, terwijl de koers - in theorie dus - stabiel op één dollar moet liggen. De koersstabiliteit van Tether is uiterst wankel te noemen. Hedgefondsmanager Mike Novogratz heeft zijn twijfels over de transparantie van Tether, die voorspelt dat de stablecoin maanden nodig heeft om het vertrouwen bij beleggers terug te winnen.

Bronnen: Coinbase / Cointelegraph

Interview MakerDAO

Bitcoin Magazine NL sprak Rune Christensen, ceo van MakerDAO in Zug, Zwitserland tijdens een Ethereum meetup.

Inschrijven nieuwsbriefDoor: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...