Coinbase gaat ERC20 tokens aanbieden met volop speculatie tot gevolg

Coinbase gaat binnenkort ook ethereum ERC20 tokens aanbieden. De komende maanden wil de marktleider deze optie gaan integreren.

Ethereum ERC20 tokens

ERC20 is een vrij laagdrempelige technische standaard die wordt gebruikt voor de slimme contracten van Ethereum. Feitelijk zijn ERC20 tokens slimme contracten die op de blockchain van Ethereum draaien. Het zijn dus geen cryptomunten. Voorbeelden van populaire ERC20 tokens zijn Angur, Bancor, Network en Civic.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

GDAX en Coinbase

Een nieuwe notering zal eerst op GDAX plaatsvinden voordat een ERC20 token naar de “consumentensite” Coinbase genoteerd wordt. Een notering is afhankelijk van onder meer liquiditeit en prijsstabiliteit. Er is volop speculatie welke tokens er aan de ruilbeurs genoteerd gaan worden. Zo schoot de token 0X (ZRX) omhoog naar aanleiding van het nieuws.

Bron: Coinbase

Lees meer over:
beleggenCoinbaseERC20tokens

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...