Coinbase Integreert Apple Pay in Verenigd Koninkrijk

Coinbase wil op zoveel mogelijk manieren bereikbaar zijn voor klanten. De grote cryptobeurs integreert daarom Apple Pay in het Verenigd Koninkrijk om nog meer mensen te kunnen bereiken.

Coinbase kondigt aan dat zijn gebruikers in het VK nu Bitcoin, Ethereum, en andere digitale activa kunnen kopen met behulp van de Apple Pay-functie op hun iPhone. Dit initiatief maakt naar eigen zeggen deel uit van Coinbase’s inspanningen om het aantal crypto-eigenaren in het land te vergroten. Wat ook wel betekent dat ze simpelweg meer klanten willen.

Apple Pay en Coinbase

Volgens Coinbase worden bij aankopen via Apple Pay de kaartnummers niet opgeslagen op het apparaat of op Apple-servers. In plaats daarvan wordt er een uniek apparaatrekeningnummer toegewezen, versleuteld en opgeslagen in een chip die voldoet aan de industrienormen voor het bewaren van betaalinformatie.

Interesse en gebruikers

Daniel Seifert, de landdirecteur van Coinbase voor het VK, onderstreepte het gemak van deze nieuwe integratie. Hij merkte op: “We weten dat gebruikers al graag Apple Pay gebruiken in hun dagelijks leven, dus het was logisch om deze handige betaalmethode ook beschikbaar te maken op Coinbase.” Met meer dan zes miljoen volwassenen in het VK die al crypto bezitten, ziet Coinbase de Apple Pay-integratie als een strategische zet om de drempel te verlagen.

Verder blijkt uit gegevens van het sociale analyseplatform LunarCrush dat er een zwakke retailinteresse in crypto is, gebaseerd op het aantal sociale media posts over gerelateerde trefwoorden zoals Bitcoin, Ethereum en Solana. En dat terwijl de handelsvolumes op cryptobeurzen niet meer zo hoog waren sinds 2021.

Joe Vezzani, CEO van LunarCrush, merkte op dat de interesse en sociale interacties laag zijn in vergelijking met eerdere grote bullmarkten. Na het filteren van spam en bots, suggereert hij dat er mogelijk een daling is in sociale media activiteit binnen de cryptosector.

Dit nieuws over de integratie van Apple Pay met Coinbase onderstreept de voortdurende inspanningen van de cryptosector om meer mainstream adoptie en toegankelijkheid te bevorderen, ondanks de huidige uitdagingen in de markt. Met dergelijke innovatieve oplossingen blijft de horizon voor crypto-eigenaren en geïnteresseerden helder, zelfs in tijden van onzekerheid.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...