Coinbase: ‘We hielpen MicroStrategy $425 miljoen aan Bitcoin te kopen’

Coinbase claimt MicroStrategy te hebben geholpen bij het kopen van $425 miljoen aan Bitcoin (BTC). Dat zegt de beurs uit Silicon Valley in een eigen blogpost.

Bitcoin voor MicroStrategy

MicroStrategy kocht in twee batch een grote hoeveelheid Bitcoin en CEO Michael Saylor is in korte tijd als een komeet door de Bitcoin community geschoten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De investering in maar liefst 38.250 Bitcoin in twee batches heeft de beursgenoteerde ICT-dienstverlener geen windeieren gelegd. Het aankoopbedrag was 425 miljoen dollar en op moment van schrijven maar liefst 742 miljoen dollar waard, zo blijkt uit een berekening van Bitcoin bedrijf Coinkite.

Beetjes Bitcoin kopen

Ten tijde van de aankoop verklaarde Saylor dat ze zorgvuldig te werk zijn gegaan. Ze kochten steeds Bitcoin via kleinere orders. Nu komt dus uit dat Coinbase het aankoopproces heeft begeleid.

De aankopen zijn gedaan door Coinbase Prime, een zogenaamde prime broker en over-the-counter handelsdesk.

Brett Tejpaul zegt in de blogpost: [penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Door middel van geavanceerde aankoopmogelijkheden hebben we een grote hoeveelheid Bitcoin gekocht zonder de spotprijs te beïnvloeden’.[/penci_blockquote]

Dat is het voordeel van een over-the-counter desk, want deze transacties vinden plaats buiten de markt om. Het is in het belang van MicroStrategy dat de prijs niet stijgt tijdens hun serie orders.

Coinbase concurreert onder meer met Fidelity, Genesis Global Trading, Galaxy Digital en BitGo die ook een over-the-counter service hebben.

Dat beursgenoteerde bedrijven kiezen voor Bitcoin in plaats van dollar is het verhaal van 2020.

Algoritmes

Maar hoe minutieus zaten die twee orders van MicroStrategy nu in elkaar. The Block heeft de hand weten te leggen op de details.

De eerste bestelling van 250 miljoen dollar is in vijf dagen uitgevoerd. De algoritme machine van Coinbase heeft de bulk in maar liefst 200.000 verschillende orders opgedeeld.

Ze noemen dat bij Coinbase het zogenaamde Time Weighted Average Price (TWAP)-algoritme. Deze ‘machine’ splitst een grote order automatisch in veel kleinere orders die naar diverse liquiditeitspools zijn gestuurd.

Ze gebruiken de zogenaamde Smart Order Router om de beste pool te kiezen. De gemiddelde ordergrootte was 0.3 Bitcoin.

Door geduldig en zorgvuldig te werk te gaan, zijn schokjes in de spotprijs voorkomen.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...