Coinbase kijkt naar acht nieuwe cryptomunten: Ontology, Waves, Cosmos, Dash en meer

1037 totale weergaven

Coinbase overweegt om acht nieuwe cryptocurrencies aan haar platform toe te voegen. Er moet door de projecten echter wel eerst worden voldaan aan enkele regeltjes.

Coinbase en de nieuwe altcoins

Het gaat om de munten Algorand, Cosmos, Dash, Decred, Matic, Harmony, Ontology en Waves. Het bedrijf laat weten dat het voor elke regio kijkt naar het framework dat nodig is om aan alle regeltjes te voldoen. Verder laten ze in een blogpost ook weten dat ze maar liefst 90% (!) van de marktkapitalisatie aan munten wil aanbieden aan haar klanten. Om dit in de realiteit te kunnen doorvoeren, moet er wel worden voldaan aan het Digital Asset Framework. Dit houdt in dat onder andere de veiligheid, compliance en samenwerking met het project allemaal in orde moet zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op dit moment zijn er veertien projecten die voldoen aan deze opgestelde regeltjes. Het gaat om Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin, EOS, Stellar, Chainlink, Ethereum Classic, Zcash, Basic Attention Token, Augur, 0x, en Dai. Het is dus goed mogelijk dat hier binnenkort acht nieuwe namen aan gaan worden toegevoegd.

Als onderdeel van deze verkenningsfase kunnen de klanten API’s en andere dingen zien, waaraan gezien kan worden dat er wordt gewerkt aan de ondersteuning van deze munten. Het is overigens geen garantie dat alle bovenstaande projecten ook daadwerkelijk gelist gaan worden.

Coinbase Effect

Nieuws omtrent eerdere listings op de cryptobeurs zorgen voor prijs- en volumestijgingen bij de desbetreffende munten. Dit noemt men ook wel het ‘Coinbase effect’. Chainlink steeg zo bijvoorbeeld met maar liefst 63% binnen 12 uur nadat het op de beurs kwam. Augur groeide 15% en EOS steeg met 10%. Coinbase geeft aan graag alle projecten te willen aanbieden die meewerken aan een open financiële wereld:

… and the project’s alignment with our mission of creating an open financial system for the world.

Het is dus nog even afwachten welke van de acht onderzochte cryptocurrencies daadwerkelijk op de beurs zullen worden genoteerd. Het zorgt in ieder geval al wel voor reuring in de markt: de twee projecten van de Binance Launchpad hebben allebei door dit nieuws al een flinke stijging te pakken. Harmony sprong 20% omhoog en en Matic steeg met 18,5%.

Bron: Coinbase en Cryptoslate