Coinbase Premium wijst op korte termijn prijsstijging van Bitcoin

451 totale weergaven

 

Recente analyse van de Coinbase Premium Index wijst op een mogelijke stijging van de Bitcoin-prijzen op de korte termijn. Nu de index een “golden cross” nadert op het 1-uur tijdframe, blijft de vraag naar Bitcoin van investeerders uit de VS sterk, wat duidt op een opwaarts momentum ondanks de recente correctie tot rond $61.000.

De Coinbase Premium en het “golden cross” begrijpen

De Coinbase Premium Index meet het prijsverschil tussen Bitcoin op Coinbase en andere grote exchanges en is een belangrijke indicator van de Amerikaanse vraag.

Een golden cross treedt op wanneer een korter voortschrijdend gemiddelde boven een langer voortschrijdend gemiddelde kruist, wat een potentiële bullish ommekeer aangeeft. Dit patroon leidt tot prijsstijgingen wanneer de vraag stabiel blijft, zoals nu het geval is.

Waarom de vraag sterk blijft

CryptoQuant medewerker Yonsei_dent merkte op dat zelfs na de daling van Bitcoin van $66.000 naar $61.000, de vraag van Amerikaanse investeerders blijft stijgen.

Het kleiner wordende gat tussen de dagelijkse en wekelijkse voortschrijdende gemiddelden suggereert dat er een golden cross aankomt, wat historisch gezien voorafging aan prijsherstel.

Deze hernieuwde interesse, zoals weergegeven door de Coinbase Premium, geeft aan dat Amerikaanse investeerders een premie betalen voor Bitcoin, wat mogelijk leidt tot een herstel op korte termijn.

Wat betekent dit voor traders?

Historisch gezien worden gouden kruizen op de Coinbase Premium Index gevolgd door korte termijn prijsstijgingen. Met de sterke vraag van Amerikaanse investeerders en de verkleining van de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden, kunnen traders dit een geschikt moment vinden om kortetermijninvesteringen in Bitcoin te overwegen.

Een mogelijke kortetermijnrally?

Nu de dagelijkse en wekelijkse voortschrijdende gemiddelden op het punt staan een gouden kruis te vormen, wijzen de tekenen in de richting van een mogelijk kortetermijnherstel voor Bitcoin.

De consistente vraag van Amerikaanse beleggers, zoals blijkt uit de Coinbase Premium, draagt bij aan deze positieve vooruitzichten. Traders moeten waakzaam blijven, want deze technische setup zou een signaal kunnen zijn voor een kortetermijnrally in de Bitcoin-prijzen.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....