Coinbase richt zich op de $1 miljard cryptomarkt in Australische zelfbeheerde superfondsen

Coinbase ontwikkelt een gespecialiseerde service voor de sector van ‘Self Managed Super Funds’ (SMSF’s) in Australië. Dit initiatief wil inspelen op de groeiende interesse in cryptocurrency-investeringen binnen deze fondsen.

Stijgende cryptobeleggingen

Volgens de laatste gegevens van de Australische belastingdienst wordt er momenteel bijna 1 miljard Australische dollar geïnvesteerd in cryptocurrencies binnen SMSF’s. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van 197 miljoen Australische dollars in december 2019. De inherente volatiliteit en risico’s van cryptocurrencies hebben echter geleid tot aanzienlijke verliezen voor sommige beleggers. Een rapport uit maart 2023 van Reuters benadrukte dat duizenden Australiërs met SMSF’s die investeren in cryptocurrencies collectief miljoenen hebben verloren.

Het nieuwe initiatief van Coinbase

Om de groeiende interesse in cryptobeleggingen onder SMSF-beleggers aan te pakken, ontwikkelt Coinbase een gespecialiseerde service die is afgestemd op hun behoeften. John O’Loghlen, Coinbase’s Asia-Pacific Managing Director, legde uit dat deze fondsen meestal een enkele langetermijninvestering doen. Daarom werkt Coinbase aan een aanbod waarmee SMSF-beleggers efficiënt en veilig kunnen handelen.

Interesse gedreven door marktmomentum

De toenemende interesse in cryptocurrencies onder SMSF beleggers wordt deels gedreven door het momentum in de cryptomarkt. Recente goedkeuringen van spot Bitcoin ETF’s in de VS hebben bijgedragen aan deze trend, en soortgelijke goedkeuringen worden dit jaar verwacht in Australië. O’Loghlen verduidelijkte dat Coinbase dit initiatief niet ziet als een concurrentiestrijd met ETF-aanbieders, maar eerder als een hefboomwerking op de groeiende belangstelling voor beleggingen in cryptocurrency.

Uitdagingen en kansen

Ondanks de stijgende belangstelling heeft de sector te maken gehad met uitdagingen vanwege de hoge volatiliteit van cryptocurrencies. Institutionele vermogensbeheerders in Australië zijn voorzichtig geweest met het betreden van de cryptomarkt vanwege schandalen in het verleden en de volatiliteit van de sector. De mogelijke lancering van crypto exchange-traded funds (ETF’s) in Australië en de stijgende prijs van Bitcoin hebben echter de interesse in cryptocurrencies binnen zelfbeheerde pensioenfondsen vernieuwd.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Lees meer over:
AltcoinCoinbasedefi

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....