Waarom Coinbase de SEC beschuldigt van marktvernietiging

6006 totale weergaven
coinbase sec

Coinbase heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ervan beschuldigd de cryptomarkt te willen vernietigen met hun regelgeving in Amerika. Dit kwam naar voren in hun nieuwste dossier van Coinbase. Ze willen dat de SEC nieuwe regels maakt voor digitale activa. Maar waarom wilt Coinbase nieuwe Amerikaanse crypto regels?

Roep om nieuwe regels van Coinbase

Vorige maand vroeg Coinbase de SEC om nieuwe regels te maken die de groei van de cryptomarkt in de Verenigde Staten ondersteunen. In een rechtszaak bij het Hof van Beroep voor het Derde Circuit zei Coinbase dat Amerikaanse bedrijven met digitale activa vastzitten in een ‘catch-22’.

Het afgelopen jaar is de regelgeving voor digitale activa in de Verenigde Staten een belangrijk onderwerp geweest. De SEC heeft meer rechtszaken aangespannen tegen cryptobedrijven. Hun aanpak, door regels af te dwingen, heeft de positie van de industrie in het land bedreigd.

Coinbase heeft daarom om nieuwe regels gevraagd, maar dit is nog niet gebeurd. In een recent dossier beschuldigde Coinbase de SEC ervan de cryptomarkt te willen vernietigen door hun manier van besturen.

Beschuldigingen tegen de SEC

Coinbase zei dat de SEC bedrijven vraagt om regels na te leven, maar vervolgens rechtszaken aanspant als ze dat niet doen. Ze beweren dat deze aanpak bedoeld is om de markt in het land te schaden.

“Dit gedrag is een bewuste poging om een industrie te vernietigen door het onmogelijke te eisen en bedrijven te vervolgen die dat niet kunnen bereiken,” zei Coinbase. Ook beweren ze dat de SEC grote beleidsveranderingen probeert te beïnvloeden.

Onlangs keurde de SEC spot Ethereum ETF’s goed in de Verenigde Staten. Dit was een verrassende stap die veel mensen als politiek zien. Regels zoals de FIT21 crypto-wet zijn belangrijke stappen in de goede richting. Ondanks dit blijft Coinbase bezorgd over de acties van de SEC.

Lees meer over:
CoinbaseSEC

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...