Coinbase stuurt 700 man weg

Coinbase stuurt 700 man weg

Coinbase moet flink bezuinigen en neemt afscheid van 18% van haar personeel. Dat maakt CEO Brian Armstrong in de blogpost bekend. Er werken circa 3.700 mensen bij Coinbase, waardoor het aantal ontslagen rond de 700 ligt. Op welke afdelingen er gesneden wordt, is onduidelijk.

Het beursgenoteerde bedrijf noemt de economische recessie en te snelle groei als redenen voor de maatregel. Men moet simpelweg snijden in de kosten om financieel gezond te blijven. In het begin van 2021 had het bedrijf nog 1.250 man personeel, maar in een jaar tijd is het team met 200% gegroeid. Te snel, zo oordeelt Armstrong en niet meer houdbaar in de huidige bearmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase, opgericht in 2012, is het grootste bitcoin bedrijf van de VS en sinds april 2021 genoteerd aan de Nasdaq.

Het aandeel COIN loopt flink klappen op. Maandag is het aandeel gesloten op 52.01 (-11,4%) en voorbeurs dinsdagmiddag Nederlandse tijd staat het aandeel opnieuw in de min: -7,7%.

Coinbase is niet het enige bedrijf dat maatregelen moet nemen. Ook Gemini, BlockFi en Crypto.com moeten ook bezuinigen.

Lees meer over:
Coinbase

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties