Coinbase voegt ERC20-token ZRX toe aan beurs, koers stijgt 19%

Coinbase gaat haar eerste ERC20-token noteren aan haar beurs. Het gaat om het project 0X (ZRX), zo meldt Coinbase op haar site.
De koers van de crypto-token is binnen 24 uur met 19 procent gestegen. Het plan werd eerder dit jaar al aangekondigd, maar de notering wordt nu geconcretiseerd. Wel opvallend: met haar decentrale protocol is 0X een potentiële uitdager van gecentraliseerde beurzen als Coinbase en Binance.

Lees hier onze eerdere analyse van oX: Coin Highlight #4 – Deze Silicon Valley startup wil Coinbase en Binance slopen met een decentraal tradeprotocol

ZRX en Coinbase Pro

ZRX wordt verhandeld op Coinbase Pro, een platform gericht op professionele (dag) handelaren en fondsen. Fasegewijs worden diverse handelsparen geïntroduceerd: ZRX/USD, ZRX/EUR en ZRX/BTC. Klanten kunnen hun ZRX overzetten naar een Coinbase Pro-rekening en op den duur zijn limiet-orders en “full-trading”-opties mogelijk. Eerder dit jaar kondigde Coinbase vijf nieuwe noteringen aan: Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en ZRX. Op moment van schrijven is de koers van ZRX afgerond 19 procent gestegen na het nieuws en lijkt de koers zich nu te stabiliseren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase voegt ERC20-token ZRX toe aan beurs, koers stijgt 19%

ERC20 tokens

ERC20 tokens worden uitsluitend ontwikkeld en gebruikt op het Ethereum (ETH) platform. ERC staat voor Ethereum Request for Comment, en 20 is het nummer dat aan dit verzoek is toegewezen. Met dit protocol is het vrij eenvoudig in een eigen token te creëren. Feitelijk is dit de reden dat ethereum zo populair werd bij zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO’s), waarmee startups én bestaande bedrijven geld willen ophalen voor hun blockchainproject. Inmiddels is de hype rondom ICO’s vrijwel over en vloeit er steeds minder kapitaal naar ICO’s. Dit is een van de redenen waarom de koers van ethereum ruim 60 procent minder waard is geworden in 2018.

Bron: Coinbase / Cointelegraph

Lees meer over:
Coinbasekoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...