Coinbase wil het beroep van de SEC tegen Ripple in haar voordeel gebruiken

467 totale weergaven
coinbase sec

Coinbase is van plan het beroep van de Amerikaanse SEC in de rechtszaak tegen Ripple in haar voordeel te gebruiken, door een voorlopig beroep aan te vragen. 

Coinbase haalt haar voordeel uit beroep van de SEC

Coinbase, één van de grootste Amerikaanse exchanges, wil het beroep van de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) in de rechtszaak tegen Ripple in haar voordeel gebruiken. Eleanor Terrett, journalist van Fox Business, deelde dit op X (Twitter):

James Murphy over de zet van Coinbase

James Murphy, een toonaangevende juridisch analist, beter bekend als MetaLawMan, omschreef de zet van Coinbase als ‘slim’ in een bericht op X (Twitter):

Murphy is ervan overtuigd dat het recente beroep van de SEC de zaak van de exchange tegen de toezichthouder zou kunnen versterken. Wel is het belangrijk om te weten dat rechter Failla nog geen uitspraak heeft gedaan tegen de motie van Coinbase, ondanks het feit dat deze in april al is ingediend.

Coinbase stelt dat haar verzoek moet worden ingewilligd, omdat het ervoor zal zorgen dat het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Tweede Circuit ‘een volledig verslag krijgt van de juridische en praktische implicaties van de procespositie van de toezichthouder.

Vorige maand verontschuldigde de SEC zich voor het veroorzaken van enige verwarring in de rechtszaak tegen Binance door de term ‘crypto asset security’ te gebruiken. Dit feit werd ook vermeld in de meest recente brief van Coinbase.

Coinbase probeerde eerder de rechtszaak van de SEC af te wijzen, maar deze poging werd afgewezen door rechter Failla. De rechtbank oordeelde dat het bureau een ‘mogelijke’ zaak had tegen de toonaangevende exchange.

Succes voor Coinbase?

Coinbase heeft een voorlopig beroep ingediend om te bepalen of cryptocurrencies zonder enige verplichting tegenover hun oorspronkelijke uitgever door de toezichthouder kunnen worden geclassificeerd als investeringscontracten. Coinbase wilde specifiek een hof van beroep om deze dringende kwestie aan te pakken die de crypto-industrie mogelijk zou kunnen hervormen.

De SEC voerde echter aan dat het inwilligen van het beroepsverzoek van Coinbase de institutionele efficiëntie van de federale rechterlijke macht feitelijk zou verminderen in plaats van vergroten. Het bureau voerde aan dat de beoordeling van de kwestie zou worden uitgesteld vanwege het beroep van Coinbase.

Zelf is Coinbase van mening dat ze aanzienlijk succes kunnen behalen met de aanvraag voor een voorlopig beroep.

Lees meer over:
CoinbaseSEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...