Coinbase ziet handelsvolume van kleine handelaren dalen van 40% naar 14% in 3 jaar

Coinbase, een van de toonaangevende cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft de afgelopen drie jaar een aanzienlijke verschuiving in zijn handelsdynamiek gezien. Uit recente gegevens blijkt dat het aandeel van de particulieren in het handelsvolume op het platform is gedaald van 40% naar slechts 14%.

De daling van het volume op Coinbase kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Allereerst is de stijging van institutionele investeerders in de crypto-industrie de afgelopen jaren een opmerkelijk fenomeen geweest. Institutionele spelers zoals hedgefondsen, pensioenfondsen en grote bedrijven hebben aanzienlijke posities ingenomen in de markt, wat heeft geleid tot een verschuiving in het handelsvolume.

Het is ook belangrijk op te merken dat de opkomst van andere concurrerende exchanges een impact kan hebben gehad. Terwijl Coinbase in het verleden een van de weinige gemakkelijk toegankelijke opties was, hebben traders nu een breed scala aan keuzes voor hun crypto-handelsbehoeften. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de verspreiding van handelsvolume over verschillende platforms.

Hoewel dit een aanzienlijke daling voor Coinbase betekent, blijft het platform een essentiële speler in deze industrie. Het is onder andere de partij die als partner dient voor verschillende (nog te lanceren) bitcoinfondsen in de Verenigde Staten.

Deze verandering in handelsdynamiek is een weerspiegeling van de evoluerende aard van de cryptomarkt en de diversificatie van beleggers die eraan deelnemen. Het zal interessant zijn om te zien hoe platforms zoals Coinbase blijven evolueren om aan deze veranderende behoeften te voldoen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...