Binance op 1 bij CoinMarketCap, concurrenten BitMEX en Deribit niet in top 100

808 totale weergaven

De bitcoin beurs Binance nam een maand geleden de grootste crypto website van de wereld over. CoinMarketCap ging voor honderden miljoenen dollars van de hand. Miljoenen mensen komen dagelijks op de website voor met name koersinformatie.

Bij de overname deden Binance en CoinMarketCap een belofte: ze zouden de data niet ineens aanpassen om Binance beter te laten lijken. En nu is daar een nieuwe manier om cryptobeurzen te rangschikken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En je raadt het al.. Binance staat bovenaan met een perfecte score.

Andere opvallende namen

Door deze nieuwe manier van rangschikken komen andere grote partijen en bekaaid vanaf. De grote bitcoin derivatenbeurzen BitMEX en Deribit staan niet eens meer in de top 100.

BitMEX vinden we terug op plek 175, Deribit staat daar vier plekken onder.

Binance op 1 bij CoinMarketCap, concurrenten BitMEX en Deribit niet in top 100

Rangschikking van derivatenbeurzen BitMEX en Deribit op CoinMarketCapCoinMarketCap reageert via Twitter op de commotie: ”We zijn bezig met een aparte lijst voor derivatenbeurzen.”

Saillant detail: Binance zet ook zelf ook in op de bitcoin derivatenmarkt. En in die markt zijn zowel BitMEX als Deribit grote concurrenten van de eigenaar van CoinMarketCap.


Originele bericht van 15 mei:

‘We hebben geluisterd’

Changpeng Zhao (aka CZ) maakt het nieuws via Twitter wereldkundig. Zhao: ”We hebben geluisterd”, zegt de invloedrijke ondernemer over de nieuwe statistieken.

Hij verwijst daarmee naar klachten over de manier waarop CoinMarketCap bijvoorbeeld volumes rapporteert. Veel beurzen pompen hun eigen volumes op om zo hoger op de lijst te komen.

Zhao: ”Nu kan ik eindelijk goed zien wie de echte opkomende beurzen zijn, lol”

Verkeer van een website

CoinMarketCap introduceert een ranglijst gebaseerd op websitebezoekers. Cijfers als paginabezoeken en tijd op de website bepalen uiteindelijk de rangschikking. Op deze manier zegt de website goed in kaart te brengen hoeveel menselijke activiteit er daadwerkelijk is op een handelsplatform.

Toevallig scoort Binance bijzonder goed op de gekozen criteria. Ze scoren een mooie 1.000 van 1.000, dat houdt in dat CoinMarketCap gelooft dat álle activiteit bij Binance menselijk is.

Daarmee laat Binance concurrenten als Kraken en Coinbase Pro achter zich. Binance stond op de oude ranglijsten eigenlijk steevast onder de top 10.

Experimenteren

Carylyne Chan, waarnemend CEO van CoinMarketCap, geeft uitleg tegenover Coindesk ”We hebben onze rangschikking de afgelopen jaren vaak geüpdatet.” Chan doelt daarmee op maatstaven als liquiditeit en een liquiditeitsscore voor beurzen.

Chan geeft aan dat Binance wel betrokken was bij het proces (met name voor feedback) bij het creëren van de nieuwe rangschikking.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...