Coinmerce is het vierde Bitcoin bedrijf in Nederland met goedkeuring van DNB

Coinmerce is het vierde Bitcoin bedrijf in Nederland met goedkeuring van DNB

Om als bitcoin bedrijf in Nederland actief te blijven of te worden moet je sinds dit jaar voldoen aan de richtlijnen van De Nederlandsche Bank (DNB). Coinmerce is het vierde bedrijf dat in het register van DNB staat.

Andere Nederlandse partijen die door de keuring zijn gekomen zijn AMDAX, BLOX en Anycoin Direct. Om in dit lijstje te komen moeten bedrijven een procedure doorlopen en moeten ze onder andere voldoen aan de anti-witwasrichtlijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Data verzamelen

Door de nieuwe regels moeten bedrijven die bitcoin diensten aanbieden onder andere meer klantgegevens verzamelen. Bedrijven moeten die data desgevraagd delen met bijvoorbeeld de belastingdienst of politie.

Daarnaast heb je als bedrijf te maken met extra kosten die bij zo'n proces horen. De Centrale Bank verhaalt bijvoorbeeld alle kosten voor de controle op de industrie als geheel. Ook moeten bedrijven vaak opzoek naar extra mankracht (bijvoorbeeld een compliance specialist) om alles op orde te brengen.

De deadline voor registratie staat op 21 november. Bovenstaande partijen zijn dus door het gehele proces gekomen, maar dat geldt niet voor iedereen. Er zullen voor die tijd nog bedrijven afvallen om verschillende redenen.

Klachten

25 Bitcoin bedrijven spraken zich recentelijk uit tegen te harde eisen van de centrale bank. Een woordvoerder van de bank geeft aan dat de klachten en input serieus worden genomen, maar de kans is groot dat veel bedrijven niet kunnen voldoen aan alle regels.

In de huidige situatie lijkt het erop dat alle partijen die níet voor 21 november in het register staan hun deuren moeten sluiten en geen bitcoin diensten meer aan mogen bieden in Nederland.

Het zijn roerige tijden in de Nederlandse bitcoin industrie. De komende weken zullen er nog andere partijen volgen die ook zijn goedgekeurd door DNB. Maar er gaan ook een hoop partijen afvallen.

Lees meer over:
Bitcoin DNB Nederland Coinmerce

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties