Bedrijven hebben meer dan $15 miljard aan Bitcoin op de balans

Bedrijven hebben meer dan $15 miljard aan Bitcoin op de balans

De corporate fomo lijkt definitief begonnen nu bedrijven al voor meer dan $15 miljard aan bitcoin op de balans hebben. In totaal gaat het om meer dan 842 duizend bitcoin.

Met eens koers van, op het moment van schrijven, ongeveer $18200, betekent dat een totale waarde van meer dan $15 miljard. Om precies te zijn hebben bedrijven nu 842,229 bitcoin in handen. Dat is 4.54% van de totale supply (!).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt deze statistieken terugvinden op Bitcoin Treasuries.

Waarom de corporate bitcoin fomo juist nu begint

Het begon natuurlijk allemaal met MicroStrategy dat in augustus ineens voor meer dan $200 miljoen bitcoin kocht. Kort daarna kochten ze in september de volgende grote chunk en daarna ging het los.

Niet lang na de aankondiging ging het grote Square ze achterna met een voorzichtige investering van $50 miljoen. Inmiddels hebben zowel MicroStrategy als Square al flink verdient op hun investering. Dit is vooral terug te zien in het aandeel van MicroStrategy.

De vraag naar bitcoin vanuit bedrijven lijkt mee te groeien met de reputatie van bitcoin als store of value. Met praktisch dezelfde eigenschappen als goud, maar een veel kleinere market cap is de groeipotentie van bitcoin enorm.

Bitcoin is goud on steroids

Normaal gesproken worden assets als goud vooral gebruikt om een portfolio te beschermen tegen een slechte markt. Als het slecht gaat met de economie, doet goud het vaak goed. De ultieme verzekering op je portfolio.

In goede tijden is goud echter helemaal niet zo'n interessante investering. Het mooie aan bitcoin is dat het zowel een verzekering op het financiële systeem is, als een asset die ook in goede tijden een flinke groei heeft laten zien.

De relatief slechte economische vooruitzichten maken het waarschijnlijk dat centrale banken over de hele wereld massaal geld blijven bijprinten. Deze geldontwaarding op grote schaal maken de lange termijn vooruitzichten voor bitcoin alleen maar beter.

Bitcoin is gemaakt voor het macro-economische klimaat waarin we ons momenteel bevinden. De corporate fomo voor bitcoin lijkt begonnen.

De bitcoin prijs in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties