Huilende Craig Wright heeft geen toegang tot Bitcoin (BTC) miljarden

Craigh Wright kan niet voldoen aan de eis van de rechtbank om zijn bitcoin adressen te laten zien. Dat vertelt Bloomberg.

De Australiër zegt dat hij misschien helemaal geen toegang heeft tot de crypomunten. De computerwetenschappers is verzeild geraakt in een hevig proces om te bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is. Maar zoals het er nu naar uitziet lijkt Wright, wederom, een modderfiguur te slaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wil je meer lezen over het gedoe rondom Craigh Wright? Check dan onze eerder posts over hem. De beste man heeft namelijk een roerige periode achter de rug met gedoe rondom zijn Bitcoin SV en rechtszaken over de identiteit van Satoshi.

Proces in Florida

In de ‘Southern District’ van Florida staat de zelfbenoemde bedenker van bitcoin tegenover het gerechtshof van het district. Op 3 mei vertelde het gerechtshof dat hij zijn publieke bitcoin adressen bekend moest maken. Het is hem echter niet gelukt dit te doen.

Dit is onderdeel van een zaak tegen Wright. Deze zaak is gestart door vertegenwoordigers van de inmiddels overleden cybersecurity expert David Kleiman. Volgens hardnekkige geruchten was Kleiman een van de eerste ontwikkelaars achter bitcoin. Hij overleed echter in 2013.

Gestolen

De zaak is in het begin van 2018 al gestart. Wright wordt aangeklaagd wegens het stelen van honderdduizenden BTC na het overlijden van Kleiman. Die cryptomunten zijn natuurlijk miljarden waard.

Wright zou een aantal contracten hebben nagemaakt om zo de bitcoin in zijn bezit te krijgen. De verdachte zegt nu dat hij een deel van de informatie om bij deze BTC te kunnen heeft weggegeven. Nu Kleiman is overleden is het volgens hem moeilijk om alle wallets nog te vinden en daar toegang toe te krijgen.

Wright zegt gestopt te zijn met het ontwikkelen voor bitcoin in 2010. In de rechtszaak benoemd hij onder andere dat hij gestopt is omdat hij vindt dat men verkeerde dingen doet met ‘zijn’ bitcoin.

Een beetje gek. Want Satoshi Nakamoto was een cypherpunk in hart en nieren. Bitcoin is bedoeld om mee te doen wat je wil, ultieme financiële vrijheid.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Craig Wright“]”Ik heb Dave bij het project gehaald omdat het een vriend was. Hij was een forensisch expert en ik wilde al mijn verbondenheid met de bitcoin whitepaper uit het publieke oog hebben.”[/penci_blockquote]

Tegelijkertijd moeten we dit hele gedoe gewoon afwachten. Het is niet waarschijnlijk dat Craig Wright echt Satoshi is. Sterker nog, voor mij is die kans nagenoeg 0. Maar wie weet is de anonieme maar geliefde bedenker van bitcoin helemaal van het padje af en is dit het resultaat..

We gaan hier nog veel meer over horen, dat is in ieder geval zeker.

Katie Ananina

Latoe Ananina besloot op Twitter verslag te gaan doen van de rechtszaak. Tijdens het proces zelf mochten geen elektronica aanwezig zijn, maar Ananina heeft na afloop een mooi twitterdraadje gemaakt.

Via haar account kun je alles lezen, hieronder vind je een kleine greep uit het aanbod.

De algehele samenvatting: Craig Wright zag er niet goed uit in de rechtbank. Hij barstte zelfs even in huilen uit.

Meer tweets dus op haar eigen tijdlijn.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...