Wright: ‘Ik ben Satoshi, of hij pleegde plagiaat in de Bitcoin (BTC) whitepaper’

De Australische computerwetenschapper Craig Wright is er zelf van overtuigd dat hij de man is achter het pseudoniem Satoshi Nakomoto. Wright claimt dat Satoshi in de whitepaper voor Bitcoin (BTC) materiaal van zijn eerdere papers heeft gebruikt.

Bewijs

Wright claimde op het CC London Investment in Blockchain and AI Forum 2019 dat hij nu echt bewijs heeft voor zijn eerdere claims. Hij claimt in 2008 een paper te hebben geschreven waaruit grote gedeeltes zouden zijn gekopieerde in de whitepaper.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot nu toe blijft het voor Wright echter bij veel gepraat en weinig bewijs. Volgens Wright is dit het ultieme bewijs dat hij de man was achter het protocol van bitcoin.

Satoshi

Tijdens zijn praatje op het evenement maakte Wright echter wel een foutje. Hij sprak over Satoshi in de derde persoon. Wright: “Ik ben Satoshi, of Satoshi pleegde plagiaat. Je mag zelf kiezen, het maakt mij niet uit. Want hij heeft gedeeltes van mijn paper gebruikt. Ik ben het of… Het maakt mij niet uit als je het niet leuk vindt.”

Rechtszaken

Craig Wright is verwikkeld in verschillende rechtszaken. De meeste opmerkelijke is die tegen de nabestaanden van Kleiman. Het gaat in deze zaak namelijk om 500.000 BTC (!). Eerder claimde Wright overigens nog dat Kleiman en hij samen achter de persoon Satoshi zaten.

Verhalen

De computerwetenschapper lijkt keer op keer met andere redenen en verklaringen te kopen. Een van de verhaallijnen is dat we nog tot 2020 moeten wachten voordat Wright zichzelf kan bewijzen.

Op 1 januari 2020 zouden Craig Wright, Kleiman en nog een derde persoon bij de 1 miljoen BTC van Satoshi kunnen komen. Over de zogenaamde Tulip Trust weten we in 2020 meer. Voorlopig lijkt het er ook hier echter op dat Wright iedereen voorliegt.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...