Craig Wright vraagt opnieuw uitstel voor zaak over 500.000 Bitcoin (BTC)

Craig Wright heeft opnieuw een verzoek gedaan bij de rechtbank om zijn rechtszaak verder uit te stellen. Het gaat om de zaak met zijn overleden zakenpartner Dave Kleiman.

Het team van Wright heeft naar eigen zeggen meer tijd nodig om met de vertegenwoordigers van Kleiman tot een akkoord te komen. De advocaten van Wright en Kleiman zouden een niet-bindende overeenkomst hebben bereikt om onderling tot afspraken te komen. Daar is nu een uitstel van 30 dagen voor aangevraagd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is geen kleine zaak, het gaat namelijk om 500.000 bitcoin (BTC). Wright zegt dat hij de man achter het psuedoniem Satoshi Nakamoto is. Satoshi is verantwoordelijk voor het bedenken van bitcoin.

Wright vs Kleiman

De nabestaanden van Kleiman willen geld zien van Wright. In 2018 klaagde de familie van Kleiman Wright aan met een claim van $10 miljard.

De familie vindt dat het recht heeft op de helft van de BTC die Wright en Kleiman samen zouden hebben gedolven. Die vroege bitcoin zijn nu een fortuin waard.

Volgens een uitspraak van de Amerikaanse rechter moet Wright de helft van zijn bitcoin die hij voor 31 december 2013 bezat afstaan. Tot die tijd waren Wright en Kleiman met elkaar verbonden als zakenpartners.

Door te claimen Satoshi te zijn, horen de BTC van hem ook tot te bezittingen die voor die tijd zijn vergaard. Het is dus het moment van de waarheid voor Wright: als hij echt de bedenker van BTC is, dan kan hij bij deze bitcoin.

Is hij het niet? Dan is zijn, toch al beschadigde imago, definitief kapot. Is hij het wel? Dan moet hij een flink deel van zijn vermogen inleveren. Beide geen ideale situatie.

Wanneer hij bitcoin moet betalen en dat niet kan, wordt de situatie nog gekker. Wright moet dan aan een half miljard BTC komen. Dat is niet te doen op de (open) markt.

Niet akkoord

Voorlopig stribbelt Wright dus behoorlijk tegen. In augustus zei hij zelfs dat de rechter niet de bevoegdheid heeft om hem BTC te laten sturen. Hij deed er echter nog een schepje bovenop en waarschuwde de belangenbehartigers van Kleiman: ze zouden in de problemen kunnen komen met de belasting wanneer ze zijn bitcoin zouden ontvangen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...