Crypto analisten bullish over DOGE na 12% pump – kan Dogecoin veel waard worden?

976 totale weergaven
dogecoin koers verwachting

De Dogecoin koers is deze donderdagochtend met 3,9% gedaald naar $ 0,12 in de afgelopen 24 uur, dit ligt dus iets hoger dan algehele daling van 1,3% van de crypto markt. In de afgelopen 7 dagen is DOGE met 12% gestegen. Analisten kijken in de tussentijd naar een bullish historisch patroon dat zich binnenkort kan herhalen voor de #1 meme coin.

De recentste Bitcoin halving is inmiddels zo’n 3 maanden geleden, waardoor de verwachtingen voor een post-halving cycle aan het stijgen zijn. Nu een periode van grote angst voorbij lijkt te zijn, zou DOGE op het punt kunnen staan om te exploderen en weer boven $ 0,50 te schieten.

Kan Dogecoin veel waard worden na herhaling historisch patroon?

Crypto analist Mikybull Crypto op X (Twitter) kijkt naar een historisch patroon voor Dogecoin, die zich afspeelde na elke voorgaande Bitcoin halving. Met een typische vertraging van zes maanden, begint de post-halving cyclus, waarin crypto een reis maakt naar de wolken, waardoor onder andere Dogecoin veel waard kan worden.

De Bitcoin halving kan op langere termijn zorgen voor een gebrek aan nieuwe Bitcoins, waardoor de vraag groter kan worden dan het aanbod. Hierdoor schiet Bitcoin de lucht in, terwijl altcoins hierop meeliften. Tot nu toe is dit bij elke halving gebeurd en is de verwachting hoog dat het ook bij de Bitcoin halving van 2024 zal gebeuren.

Als we kijken naar de bovenstaande grafiek die de analist heeft gedeeld, zitten we tussen de halving van april en de volgende post-halving cycle. Als dit patroon zich wederom herhaalt, kan Dogecoin de komende 3 maanden de lucht in schieten en mogelijk meerdere keren in waarde verdubbelen. Een koers van hoger dan $ 0,50 zou dan mogelijk zijn dit jaar.

Vanuit zijn huidige koers van $ 0,12, zou dat een stijging van meer dan 310% zijn, maar dit jaar zit de kans erin dat het anders zal lopen. Dit heeft te maken met de komst van nieuwe meme coins, zoals Pepe Coin (PEPE), Bonk (BONK) en dogwifhat (WIF).

Hoewel de Dogecoin koers nog steeds mee kan liften als Bitcoin stijgt, zouden stijgingen beperkt kunnen zijn, wat mogelijk ook de reden is dat DOGE nog steeds ruim 83% onder zijn all-time high van $ 0,73 ligt. Dogecoin is dit jaar tevens niet veel hoger gekomen dan $ 0,23, terwijl BTC in deze periode rond $ 70.000 lag.

Dogecoin koers grafiek
Dogecoin koers grafiek – TradingView

Hoewel de kans er nog steeds in zit dat Dogecoin hard kan stijgen dit jaar, is het nog de vraag hoe groot zulke stijgingen zullen zijn. In het geval dat de Bitcoin dominantie daalt, terwijl de koers stijgt, zouden altcoins en meme coins het beter kunnen doen in de tweede helft van 2024.

Dogecoin zou in de komende maanden kunnen klimmen richting $ 0,20 en richting het eind van 2024 boven de $ 0,35 kunnen klimmen.

Welke crypto memes gaan exploderen in post-halving cycle?

Het begin van een post-halving cycle is niet alleen bullish voor Dogecoin, maar voor de hele crypto markt. Hierdoor kunnen grote bekende cryptomunten in waarde verdubbelen, terwijl kleine cryptomunten potentie hebben om x10 of zelfs x100 te gaan. Omdat Dogecoin een relatief stabiele meme coin is, zullen rendementen hiermee beperkt zijn.

Door te kijken naar kleinere cryptomunten, heb je de mogelijkheid om veel grotere winsten te behalen en in dit artikel kijken we naar twee goede voorbeelden hiervan. Deze nieuwe meme coins zijn tijdens de presale voor een lage prijs te koop en bieden de mogelijkheid voor maximale rendementen.

The Meme Games (MGMES)

Met The Meme Games (MGMES) kun je meeliften op een trend die de komende maanden veel aandacht zal krijgen, namelijk de Olympische Spelen. Met dit nieuwe project, zullen bekende meme karakters meedoen aan dit wereldweide-sportevenement en door te stemmen op de winnaar, verdien je een bonus van 25% op je aankoop.

Je kunt kiezen uit vijf kandidaten, waaronder Pepe, Doge, Brett, Turbo en Dogwifhat. Elk van deze kandidaten heeft zijn eigen sterke punten, waardoor ze allemaal een gelijke kans hebben om goud te winnen. The Meme Games combineert het leuke van memes en de Olympische Spelen met een unieke manier om geld te verdienen.

meme games koopgids start

Je kunt meedoen met deze Olympische Meme Spelen door MGMES te kopen tijdens de presale, met in de huidige 1e fase een lage prijs van $ 0,009 per token. Kies bij je aankoop een van de vijf kandidaten en maak kans op een bonus van 25%, die je samen met je inleg kunt staken voor een APY van 2.400%.

 

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

De meme coin markt is net het Wilde Westen, maar door je aan te sluiten bij een community, voelt alles al snel een stuk veiliger en comfortabeler. Shiba ShootOut (SHIBASHOOT) is een nieuwe community token die verschillende manieren heeft om deze community nog groter en hechter te maken.

De groeiende community helpt niet alleen om de prijs van SHIBASHOOT omhoog te laten gaan, je kunt als holder ook op verschillende manieren extra tokens verdienen, waaronder:

  • Airdrops
  • Cactus Staking
  • Verlotingen
  • Community Events
  • Play-to-Earn games
  • Referral beloningen

De presale van Shiba Shootout heeft nu ruim $ 690.000 opgehaald en zal binnenkort zijn volgende fase binnengaan. In de huidige fase kun je SHIBASHOOT kopen voor $ 0,0196 per stuk, met de mogelijkheid om te staken met een huidige APY van 1465%. Binnenkort zal de token zijn eerste exchange listing krijgen met een nog hogere prijs.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
DOGEDogecoin

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...