Dit bitcoin bedrijf wil een nationale bank worden in Amerika

Avanti Financial Group, een bank die bedrijven in de bitcoin industrie bedient, wil een nationale bank worden in Amerika.

Zodra hun aanvraag wordt goedgekeurd, dan mag Avanti meer producten en diensten aanbieden op nationaal niveau onder toezicht van de Federal Reserve.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bank Avanti

In het persbericht van de bank uit de Amerikaanse staat Wyoming staat dat het bedrijf nu formeel wil vastleggen wat ze informeel al lange tijd doen.

Namelijk werken onder hetzelfde reglement als dat van traditionele banken.

Een goedkeuring van de aanvraag opent voor Avanti en andere bedrijven in de digitale asset industrie de weg naar nieuwe groeimogelijkheden.

Het is volgens Avanti de volgende stap in de erkenning van bitcoin als asset, geld en spaarmiddel.

CEO Caitlin Long over nieuwe stap

Caitlin Long, de CEO van Avanti legt via een tweet reeks uit wat de aanvraag voor de bitcoin en banken industrie betekent.

Volgens Long laat de aanvraag van Avanti zien dat de bank juist gecontroleerd en gereguleerd wil worden door de Fed.

‘Avanti is de eerste digitale asset bank die regulering door de Fed nastreeft. Gegeven wat er allemaal gebeurt in Washingston omtrent crypto regulering, is dit een belangrijke stap. Uit respect voor het proces kan ik weinig meer zeggen', zo twittert Long.

Avanti biedt verschillende diensten aan voor instituties die opzoek zijn naar het bezitten van bitcoin en duidelijkheid over reguleringen.

De neobank ziet zichzelf als brug tussen het traditionele financiële systeem en de digitale asset industrie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!