Crypto bull run in september? $ 50 miljard buyback en renteverlagingen kunnen crypto markt aanwakkeren

523 totale weergaven
Bitcoin bulls grote crypto bull run aanstaande?

De afgelopen dagen zijn niet makkelijk geweest voor investeerders, en ook de cryptomarkt heeft de nodige klappen gekregen. Voor HODL’ers die zich nog steeds aan hun tokens vastklampen, is er gelukkig weer hoop aan de horizon: volgens experts zou er in september weleens een crypto bull run kunnen ontstaan. Welke tokens kun je op dit moment het beste kopen om de markt voor te blijven?

Is een nieuwe crypto bull run aanstaande?

De afgelopen week hebben grote tokens zich zeer volatiel getoond. Bitcoin, toonaangevend voor de koers van crypto als geheel, wist de vertwijfelde sentimenten goed weer te geven. Internationale paniek op de beurzen zorgde er op 5 augustus voor dat de waarde van de grootste token onder de $ 50.000 zakte.

bitcoin koers 8-8
Bitcoin heeft een week met ups- en downs achter de rug. Bron: Tradingview

Met horten en stoten konden bulls (die een geschikt koopmoment zagen) en HODL’ers de waarde van de token weer terugbrengen boven $ 55.000 – al durft niemand te zeggen waar de echte support gezocht moet worden.

Analist en expert Lark Davis ziet de nodige redenen om aan te nemen dat de cryptomarkt zich op korte termijn gaat herstellen. Mogelijk vindt er zelfs een flinke crypto bull run plaats in september. Dit heeft alles te maken met een buyback plan van de US Treasury (het Amerikaanse ministerie van Financiën), ter waarde van liefst $ 50 miljard.

In feite gaat het bij deze buyback om een terugkoop van obligaties. Door dit te doen, zal de markt meer schaarste ervaren, wat gunstig kan zijn voor de koersen. Daarnaast biedt het voor investeerders een kans om minder goed presterende obligaties te verkopen, en komt er meer geld in omloop. Hoewel er meer geld in de markt gepompt wordt, is dit aantrekkelijker dan de andere optie, namelijk het drukken van nieuw geld.

In augustus zal er al $ 8,5 miljard worden geïnvesteerd, en in september komt daar nog eens $ 31 miljard bij.

Kan crypto markt profiteren van renteverlaging?

Naast het terugkopen van obligaties lijkt de Amerikaanse overheid nog meer maatregelen in petto te hebben om de markten vlot te trekken. Zo zouden er volgens diverse experts renteverlagingen aanstaande zijn.

Een lagere rente zorgt ervoor dat investeren goedkoper is – en leidt er (in theorie althans) toe dat mensen meer gaan investeren. Dit zorgt dan ook voor stijgende koersen.

Uit een onderzoek van de CME FedWatch Tool blijkt dat de kans op renteverlagingen in september ongeveer 75% is. Ook gaan er diverse geruchten dat de Federal Reserve met het oog op de huidige situatie al eerder renteverlagingen door zal voeren. Deze kans wordt nu, onder meer door PolyMarket, op zo’n 20% geschat.

Tokens om te kopen voor grote crypto bull run

De vooruitzichten zijn dus, ondanks de dalende koersen van de afgelopen periode, relatief positief. Experts denken dat een mondiale crisis kan worden afgewend – en zodra kleine investeerders dit ook geloven kan de crypto markt weer gaan stijgen.

Wie optimaal wil profiteren van de volgende crypto bull run, kan het beste investeren in kleine tokens die momenteel nog in de presale zitten. Deze kosten een vaste prijs en beschikken over een relatief kleine market cap – eenmaal op de exchanges kunnen zij flink in waarde gaan stijgen. Twee tokens interessante tokens die op dit moment nog niet op de exchanges staan, zijn Pepe Unchained en Base Dawgz.

Pepe Unchained – Meme coin met eigen L2

Onder liefhebbers van meme coins (de ‘degens’) is er het nodige enthousiasme ontstaan over de nieuwe token Pepe Unchained ($PEPU). Deze munt, met in de hoofdrol de populaire kikker Pepe, heeft alles in zich om uit te groeien tot een zeer grote cryptomunt.

Het belangrijkste aspect aan deze vernieuwde Pepe is dat deze meme coin haar eigen L2-chain heeft. Dat maakt het mogelijk om te traden met grotere transactiesnelheden, en met lagere fees. Dit is een heel verschil met grote meme coins, die dit gebruiksgemak niet kunnen bieden.

In zeer korte tijd wist Pepe Unchained al meer dan $ 7,5 miljoen op te halen – een duidelijk bewijs dat veel degens potentie zien in deze token. Mogelijk zullen in de toekomst ook andere meme coins gebruik maken van de chain van Pepe Unchained, waardoor het een soort walhalla voor de meme wereld kan worden.

Ook investeren in $PEPU? Zorg dan dat je op tijd bij de presale bent. Koop je met ETH, creditcard of USDT? Dan kun je de token meteen staken voor extra rendement.

 

Base Dawgz – ontdek de voordelen van meerdere chains

Een andere token die met name onder degens voor enthousiasme zorgt, is Base Dawgz. De token combineert verschillende populaire meme-iconen (zoals Pepe, Brett en Sponge) met de mogelijkheid om snel te wisselen tussen verschillende blockchains.

Base Dawgz ($DAWGZ) is namelijk niet alleen beschikbaar op de Base blockchain, maar kan ook gebruikt worden op Ethereum, Binance, Avalanche en Solana. Het voordeel hiervan is dat je de token altijd onder de beste voorwaarden kunt gebruiken: zo ben je verzekerd van de snelste transacties en de laagste handelskosten.

Een ander groot voordeel van $DAWGZ is de mogelijkheid tot staking. Liefst 20% van het totale aantal tokens is hiervoor gereserveerd. Daarnaast is er een crypto airdrop aangekondigd, waar je aan kan deelnemen door content van Base Dawgz op social media te plaatsen. Hier is 15% van het tokental voor vastgezet.

Base Dawgz heeft al (bijna) $ 3 miljoen opgehaald in de presale, waarmee de token de verwachtingen van veel experts nu al heeft overtroffen. Mogelijk kan de token eenmaal op de exchanges nog eens een grote sprong maken.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Tristan Fleerkate

    Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek ha...