CEO Crypto Capital opgepakt na inbeslagname $350 miljoen

CEO Crypto Capital opgepakt na inbeslagname $350 miljoen

Ivan Manuel Molina Lee is opgepakt door de Poolse autoriteiten. De voorzitter van betalingsverwerker Crypto Capital wordt er van verdacht betrokken te zijn bij het witwassen van geld en een internationaal drugskartel.

Het bedrijf uit Panama is nauw verbonden aan Bitfinex en enkele andere cryptobeurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto Capital

Volgens het Poolse persbericht is Molina op basis van een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd aan de aanklagers uit Wrocław. Naar verluidt heeft zijn arrestatie te maken met een zaak waarin $350 miljoen in beslag is genomen door het Poolse ministerie van Justitie.

Deze in beslag genomen fondsen behoorden met name tot Crypto SP. Z O.O. Dit is een lokaal bedrijf dat waarschijnlijk verbonden is met Crypto Capital. Het witwassen van het geld van een Colombiaans drugskartel zou via een exchange gebeurd zijn.

Volgens Decrypt maakten verschillende grote namen gebruik van de diensten van Crypto Capital. Naast Bitfinex waren ook Binance, Kraken, BitMEX gelinkt aan het bedrijf.

Op 21 oktober diende moederbedrijf iFinex een verzoek in tegen de betaalprocessor om toegang te krijgen tot $850 miljoen die zij in kas zouden bewaren. Autoriteiten van meerdere landen bevroren echter de tegoeden die bij Crypto Capital staan.

Ontoegankelijke tegoeden

Het verzoek van iFinex heeft te maken met de bankrekeningen in Polen, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten die ook ontoegankelijk zijn.

Giancarlo Devasini is de Chief Financial Officer van Bitfinex. Hij legde uit dat iemand die betrokken was bij de betalingsverwerker, hem verschillende documenten liet zien.

Hieruit bleek dat het bedrijf de fondsen van klanten van Bitfinex zijn overgedragen naar meerdere banken in Europa en de VS.

Op 25 april beweerde de procureur van New York namelijk dat Bitfinex ergens $850 miljoen mist. Vervolgens probeerden ze dit tekort via de kas van Tether in het geheim weer gelijk te trekken. Hierdoor is de stablecoin niet volledig gedekt met échte dollars.

Bron: Cointelegraph en The Block Crypto

Lees meer over:
tether Bitfinex witwassen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties