Crypto exchange Gemini treft schikking voor crypto diefstal rechtszaak van $36 miljoen

2514 totale weergaven
gemini |

Crypto exchange Gemini heeft een schikking getroffen voor een bijna twee jaar oude rechtszaak over crypto diefstal, ter waarde van $36 miljoen, met IRA Financial Trust, waarbij belangrijke juridische uitdagingen en veiligheidsproblemen worden aangepakt. 

Het einde van de rechtszaak

De crypto exchange Gemini heeft de rechtszaak met IRA Financial Trust opgelost, waarbij een bijna twee jaar durend conflict over de diefstal van $36 miljoen uit het cryptofonds van IRA ten einde komt. Rechter Analisa Torres heeft op 18 juli de zaak afgewezen. 

De overeenkomst om de zaak af te wijzen was wederzijds. Zo waren beide partijen en hun juridisch adviseur betrokken. Ondanks dat de details van de schikking niet openbaar worden gemaakt, markeert het wel het einde van een langdurig geschil dat in februari 2022 begon. 

De oorspronkelijke zaak

De oorspronkelijke zaak begon toen IRA Financial Trust Gemini had beschuldigd van misleidende veiligheidsclaims, die naar verluidt tot de massale diefstal van activa hadden geleid. Zo beweerde IRA dat Gemini er niet in was geslaagd om het belang van de veiligheid van de master key duidelijk over te brengen. 

Zo voerden ze aan dat het verzenden van onbeveiligde, niet versleutelde e-mails met master keys heckers in staat stelde om toegang te krijgen tot $36 miljoen aan crypto, waaronder Bitcoin en Ethereum. Het gestolen geld werd vanuit verschillende individuele pensioenrekeningen gehaald en naar één rekening gebracht voor een transactie. 

De advocaten van IRA verklaarden dat Gemini, in tegenstelling tot haar publieke beweringen over het geven van prioriteit aan veiligheid, grote kwetsbaarheid vertoonde. Door de zwakte konden criminelen het systeem exploiteren. Gemini ontkende elk wangedrag en beweerde dat ze alleen legitieme transacties van het account van IRA verwerkten. 

Oplossen van juridische problemen

Deze schikking lijkt onderdeel te zijn van Gemini’s recentelijke oplossen van juridische problemen. Zo stemde Gemini er onlangs mee in om meer dan $80 miljoen te betalen aan de autoriteiten van New York in verband met het failliete Gemini Earn programma. 

Dit omvatte onder andere een schikking van $50 miljoen met het kantoor van de procureur-generaal. Het Gemini Earn programma, dat rente op crypto stortingen beloofde, kreeg te maken met juridisch toezicht en ontevredenheid van investeerders, als gevolg van veranderingen in de regelgeving en instabiliteit op de markt. 

Complexe regelgeving

De juridische problemen van Gemini benadrukken het complexe regelgevende landschap waar crypto exchanges mee te maken krijgen. De schikking met IRA en de recente overeenkomsten met de autoriteiten van New York tonen de toewijding van Gemini aan het oplossen van geschillen en het verbeteren van veiligheid. 

Naarmate de sector verder evolueert, moeten exchanges prioriteit gaan geven aan beveiliging en naleving van de regelgeving. Op die manier is het mogelijk om het vertrouwen van gebruikers te behouden. 

Samenvatting

Samenvattend betekent de schikking van de rechtszaak van IRA tegen Gemini een belangrijke stap in het oplossen van de juridische problemen van de exchange. De oplossing onderstreept de behoefte aan robuuste beveiliging en transparante communicatie van bedrijven in de crypto industrie. 

Lees meer over:
GeminiIRA Financial Trust

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...