Crypto expert: altcoin crash onvermijdelijk als Bitcoin daalt naar $60k deze week

3432 totale weergaven
Bitcoin bearish

De maandagochtend begint bearish voor crypto nadat Bitcoin met 3% is gedaald in de afgelopen 24 uur. Nadat sommige altcoins al met meer dan 10% zijn gedaald, zou er deze week nog een grotere altcoin crash plaats kunnen vinden als Bitcoin zo laag als $ 60.000 komt te liggen.

In dit artikel kijken we naar de marktanalyse van crypto expert Ash Crypto (@Ashcryptoreal) op Twitter en wat er mogelijk te wachten staat voor altcoins als Bitcoin daalt naar $ 60k. Daarnaast kijken we naar de huidige Bitcoin koers en of het mogelijk is voor BTC om te herstellen.

Gaat Bitcoin dalen naar $ 60k?

De crypto markt is vandaag met ruim 3% gedaald nadat Bitcoin dit weekend consolideerde rond $ 64.500 en zondagmiddag begon te dalen richting $ 62.000. De afgelopen weken hebben de dalingen van Bitcoin veel invloed gehad op altcoins, die deze week nog verder zouden kunnen crashen.

Ash Crypto op X (Twitter) heeft een uitgebreide analyse gedeeld over de huidige marktsituatie voor Bitcoin, Ethereum en altcoins. Hieruit blijkt dat Bitcoin op korte termijn in een downtrend zit, maar op langere termijn nog steeds een bullish patroon weergeeft.

Hij gaf aan dat de Bitcoin koers belangrijke support levels heeft bij $ 63.000 en bij $ 60.000. Nu de eerste support al is doorbroken, neemt het gevaar toe dat BTC ook door de $ 60.000 kan breken. Als dat deze week nog gebeurt, dan zou de market cap van altcoins met nog eens 15 tot 20% kunnen dalen.

Op langere termijn blijft de analist bullish, zo gaf hij op zaterdag een bullish patroon aan waarin Bitcoin de afgelopen jaren in juni zijn bodem bereikte. Hij gelooft ook dat de Bitcoin dominantie de komende tijd nog kan stijgen, voordat er over 6-12 maanden een ‘mega altcoin bull run’ plaats kan vinden.

Het niveau van $ 60.000 is waar de Bitcoin koers eind me zijn bodem bereikte en weer begon te stijgen. De afgelopen weken zijn echter bearish voor Bitcoin, waardoor een test van deze support onvermijdelijk lijkt na de daling van vanochtend.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

In het geval dat Bitcoin onder het support van $ 60k breekt, kan de cryptomunt nog ondersteuning krijgen van zijn 200-daagse moving average (blauw) rond $ 57.600, waar mogelijk extra verkoopdruk zal zijn.

Aan de bovenkant heeft Bitcoin een resistance rond $ 65.000 en zijn 30-daagse moving average (geel) van $ 67.300. Het nadeel is dat het sentiment van de markt rondom altcoins erg bearish is op het moment, waardoor altcoins ook deze week nog harder kunnen dalen dan Bitcoin.

Mocht de Bitcoin koers deze maand weer zijn voorlopige bodem bereiken, dan zijn altcoins op het moment spotgoedkoop en zou je ze deze week met extra ‘korting’ kunnen inslaan voordat de verwachte altcoin bull run begint richting het begin van 2025.

Welke altcoins gaan exploderen in de volgende crypto bull run?

De altcoin markt ligt momenteel onder vuur, zo zijn veel altcoins met meer dan 10% gedaald terwijl Bitcoin met 3% is gedaald. En nu altcoins mogelijk nog verder kunnen dalen deze week, kan dit een goed moment zijn om te kopen en op lange termijn vast te houden.

In dit artikel kijken we naar veelbelovende cryptomunten die in de presale verkrijgbaar zijn, zo kun je deze altcoins inslaan voor een extra lage prijs voordat ze worden gelanceerd op exchanges. Deze projecten hebben uitstekende teams, krijgen veel aandacht van de markt en bieden lucratieve staking beloningen voor vroege investeerders.

99Bitcoins (99BTC)

Als je op zoek bent naar een project dat kan exploderen in de komende bull run, dan is 99Bitcoins (99BTC) een crypto om in de gaten te houden. 99Bitcoins is een nieuw Learn-to-Earn platform met een bestaande community van bijna 3 miljoen abonnees, dat de komende maanden behoorlijk groot kan worden.

Met 99Bitcoins is het mogelijk om op een interactieve manier meer te leren over crypto, onafhankelijk van hoeveel ervaring je al hebt. Door voortgang te maken in je leerproces, verdien je 99BTC tokens als beloning, tokens die je kunt verkopen of gebruiken om nog meer geld te verdienen.

Het project heeft onlangs een mijlpaal behaald met het ophalen van $ 2,2 miljoen tijdens de presale. Terwijl je nu nog 99BTC kunt kopen voor $ 0,0011 per stuk, zal deze prijs in minder dan 24 uur stijgen. Je kunt 99BTC tijdens de presale vroegtijdig staken voor een huidige APY van 747%.

 

PlayDoge (PLAY)

Twee sectoren die de komende maanden kunnen exploderen in marktkapitalisatie zijn AI-crypto en blockchain gaming. Een van de meest veelbelovende opkomende Play-to-Earn games is PlayDoge (PLAY), een app waarmee je voor je eigen virtuele Shiba Inu kunt zorgen en mee kunt nemen in minigames.

Door goed voor je huisdier te zorgen en te scoren in de minigames, verdien je PLAY-tokens en XP. Hoe meer XP je hebt aan het eind van een periode, hoe meer extra tokens je kunt verdienen. PlayDoge is geïnspireerd op de Tamagotchi uit de jaren 90 en heeft hierdoor al veel aandacht gekregen van investeerders.

Dit weekend heeft PlayDoge zijn mijlpaal van $ 5 miljoen behaald, terwijl de presale slechts 4 weken geleden is begonnen. Zo kun je vandaag PLAY kopen voor $ 0,00512 per stuk en staken op zowel de BNB Chain als Ethereum, met een APY tot wel 134%. Met het huidige tempo waarop de presale wordt uitverkocht, zal PLAY binnenkort zijn eerste exchange listing krijgen, met een hogere startprijs.

 

Pepe Uchained (PEPU)

Investeerders verkopen de afgelopen weken niet alleen met verlies, maar spenderen ook nog grote bedragen aan transactiekosten. Dit is enkel het geval voor tokens op Ethereum, terwijl alternatieve blockchains zoals Solana, maar ook Layer-2 netwerken op Ethereum, zoals Pepe Unchained (PEPU), lagere transactiekosten bieden.

Pepe Unchained is de nieuwe blockchain van PEPE en biedt naast lage transactiekosten ook hoge snelheden en extra ondersteuning voor memes. Hierdoor zou PEPU nog groter kunnen worden dan PEPE, terwijl je deze utility meme coin vandaag voor een extra lage prijs kunt kopen tijdens de presale.

Je kunt PEPU tijdens de huidige fase kopen voor $ 0,008032 per token en tijdelijk staken met een huidige APY van maar liefst 4.751%. Met deze APY verdien je per dag 13% van je investering als bonus, wat betekent dat dit het perfecte moment is om je tokens voor een lage prijs in te slaan en vermenigvuldigen voordat PEPU wordt gelanceerd op exchanges.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd