Crypto expert voorspelt: Bitcoin koers zal ATH verbreken binnen 48u – nu BTC kopen?

7774 totale weergaven
btc

Bitcoin lijkt zich op te maken voor een rally richting een nieuwe ATH nu het momentum binnen de Bitcoin markt toeneemt door een gigantische instroom aan kapitaal voor Spot Bitcoin ETF’s. Volgens investeerders kan Bitcoin binnen 48 uur al een nieuwe ATH bereiken. 

Bitcoin behaalde op 14 maart 2024 een ATH van $ 73.737. Deze ATH werd behaald na de lancering van de Spot Bitcoin ETF’s. Deze lancering leidde tot een grote toestroom van institutioneel kapitaal en dit wist de koers snel naar grote hoogtes te leiden.

Nu, 3 maanden later, lijkt Bitcoin zich weer in de buurt van zijn ATH te begeven met een waarde rond de $ 71.000. Een nieuwe stijging in de hoeveelheid kapitaal dat in Spot Bitcoin ETF’s wordt geïnvesteerd en economische data die mogelijk wijst op een rentetarief verlaging door de Federal Reserve hebben nu gezorgd voor optimisme binnen de Bitcoin markt.

Spot Bitcoin ETF’s ontvangen $ 886 miljoen aan nieuw kapitaal

Recente data van Farside Investors laat zien hoe er op 4 juni voor $ 886,6 miljoen werd geïnvesteerd in Spot Bitcoin ETF’s.

In het rapport van Farside Investors is te zien dat FBTC de grootste winnaar was met een totale instroom van $ 387,7 miljoen. IBIT ontving op 4 juni $ 274,4 miljoen aan investeringen terwijl ARKB  $ 138,7 miljoen ontving.

Een toename in het kapitaal dat wordt geïnvesteerd in de Bitcoin koers leidt logischerwijs tot een stijging van de Bitcoin koers.

Daarnaast kwam er ook nieuwe data naar voren die wees op een zwak economisch momentum voor de VS.

Deze economische data wijst op een potentiële rentetarief verlaging door de Federal Reserve. Een rentetarief verlaging heeft normaal gesproken een positieve impact op de crypto markt.

De combinatie van een toestroom naar Spot Bitcoin ETF’s en gunstige economische data lijkt er nu voor te zorgen dat Bitcoin zich op kan maken voor een stijging richting zijn ATH.

Bitcoin koers verwachting – nu Bitcoin kopen?

Bitcoin is op het moment van schrijven $ 71.195 waard, een stijging van 0,36% over de afgelopen 24 uur. De Bitcoin koers is nu 4,48% gestegen over de afgelopen 7 dagen en meer dan 12% over de afgelopen maand.

btc
Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

De RSI van BTC blijft stabiel rond de 66, wat aangeeft dat het koopmomentum standhoudt en dat de bulls de controle behouden over de markt. Tegelijkertijd geven de andere technische indicatoren zoals het MACD-histogram en alle belangrijke moving averages van zowel de korte als lange termijn een koopsignaal af.

De koers lijkt zich dus op te maken voor een verdere stijging en ook het effect van de Bitcoin halving moet nog altijd in gang treden. Het effect van de Bitcoin halving vind normaal gesproken pas 6-12 maanden na het halving evenement plaats. Het is dan ook niet gek dat investeerders nu verwachten dat de koers van BTC binnen 48 uur een nieuwe ATH kan behalen rond de $ 74.000.

Crypto expert Kiyosaki gelooft zelfs dat Bitcoin op de kortetermijnrichting de $ 350.000 kan stijgen. Volgwens Kiyosaki gaat de BTC koers op 25 augustus $ 350.000 waard zijn. Dit zou een stijging van bijna 400% zijn vergeleken met de huidige koers van Bitcoin.

Ondanks dat dit soort stijgingen enigszins onhaalbaar lijken voor Bitcoin vanwege zijn nu al hoge market cap zijn er meerdere nieuwe cryptos die wel in staat zijn dit soort stijgingen door te maken.

Deze nieuwe cryptos hebben vaak een lage market cap en kunnen daardoor gemakkelijk x50 of x100 gaan, stijgingen die tegenwoordig onhaalbaar zijn voor Bitcoin. Hieronder bespreken we daarom een aantal van de beste nieuwe cryptos van dit moment.

99Bitcoins (99BTC) – crypto informatie website biedt aanzienlijk groeipotentieel met nieuwe 99BTC token

99Bitcoins is een website die zich bezighoudt met het opleiden van mensen over de crypto markt. Dit project ging in 2010 live en heeft inmiddels al een grote community van gebruikers opgebouwd. 99Bitcoins kan bijvoorbeeld rekenen op meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen.

Dit succesvolle project heeft er nu voor gekozen om zijn eigen crypto te lanceren met de introductie van de 99BTC presale. Deze 99BTC token is met name ontwikkeld om het nieuwe en unieke Learn-to-Earn platform van 99Bitcoins aan te drijven. Dit platform stelt gebruikers in staat om crypto te verdienen als ze leren over crypto.

https://twitter.com/99BitcoinsHQ/status/1798268543009464457

De 99BTC zal echter niet alleen dienen als beloning op het Learn-to-Earn systeem van 99Bitcoins. De token zal ook vastgehouden kunnen worden om in aanmerking te komen tot voordelen zoals trading signalen en online webinars.

De presale van het project heeft inmiddels al bijna $ 2 miljoen weten op te halen. Tijdens deze presale is 10,5% van de totale token voorraad beschikbaar. Tokens kosten nog beperkte tijd $ 0,00108 per stuk en zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

  • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
  • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
  • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ) – crypto project omarmt de vrijheid van base jumping

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat geïnspireerd is door de vrijheid van base jumping. Het project wil deze vrijheid vertalen naar een ecosysteem dat beschikbaar is op meerdere blockchains. Om deze reden zal de DAWGZ token beschikbaar zijn op onder andere de ETH, BASE, SOL, AVAX en BNB blockchains.

Met deze multi-chain functionaliteit wil het project het mogelijk maken voor gebruikers om zich zonder limieten door de gedecentraliseerde wereld te navigeren. De naam van Base Dawgz komt voor uit zowel base jumping als de blockchain waar de token op ontwikkeld is: Base.

base dawgz

Gebruikers zijn in staat om DAWGZ tokens te staken voor aantrekkelijke beloningen. 20% van de totale token voorraad is apart gezet voor deze staking beloningen.

Daarnaast is er nog eens 20% van de token voorraad beschikbaar tijdens de presale fase. Tijdens deze presale fase kosten DAWGZ tokens $ 0,00479 per stuk. Deze prijs zal echter binnen 5 dagen verder gaan stijgen. De DAWGZ token is te koop middels BASE, ETH, BNB, AVAX en SOL.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...