Crypto heeft invloed op verkiezingen in Amerika, stelt ex-stafchef Trump

370 totale weergaven
Trump vs Harris: het debat dat Bitcoin’s toekomst kan veranderen |

Voormalig stafchef van het Witte Huis, Mick Mulvaney, voorspelt dat de rol van de cryptovaluta-industrie in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 “fascinerend” zal zijn. In een interview op 23 oktober met NewsNation gaf Mulvaney aan dat de cryptomarkt inmiddels sterk gegroeid is in de politiek, met professionele lobbygroepen die actief zijn in Washington DC.

Hij benadrukte dat de industrie, die zowel Republikeinen als Democraten aanspreekt, de traditionele politieke structuren doorbreekt. Mulvaney verklaarde in gesprek met The Hill dat cryptobedrijven niet langer afhankelijk zijn van kleinschalige, informele inspanningen, zoals vier jaar geleden, toen “mensen nog in hun kelder boze brieven schreven”.

In plaats daarvan opereren ze nu met professionele structuren die invloed uitoefenen op wetgevers. Volgens hem zal de impact van de cryptosector op de verkiezingen van 2024 en toekomstige verkiezingen interessant zijn, aangezien de industrie miljoenen dollars aan politieke donaties inzet.

Invloed van crypto op de verkiezingen

De cryptosector heeft zich steeds meer gevestigd in de Amerikaanse politiek en steunt kandidaten uit beide partijen. Zo hebben pro-crypto politieke actiegroepen (PAC’s) zoals Fairshake aanzienlijke bedragen gedoneerd aan zowel Republikeinse als Democratische kandidaten. In 2024 heeft de GOP (Republikeinse partij) echter het grootste deel van de steun ontvangen, met meer dan $54 miljoen aan donaties. Ook zijn prominente Republikeinen zoals voormalig president Donald Trump en senator Ted Cruz openlijk voorstander van de crypto-industrie.

Mulvaney merkte op dat de cryptomarkt niet binnen de gebruikelijke politieke kaders van de Verenigde Staten past. Dit heeft geleid tot een heroriëntatie van de belangen van wetgevers, die nu gedwongen worden hun standpunten aan te passen aan deze nieuwe technologie. Hoewel beide partijen cryptovriendelijke kandidaten hebben, ontvangt de Republikeinse partij de meeste steun vanuit de industrie.

Standpunten van de kandidaten

Donald Trump heeft zichzelf gepositioneerd als een crypto-vriendelijke kandidaat, mede door de lancering van het platform “World Liberty Financial” door zijn zonen. Aan de andere kant heeft vicepresident Kamala Harris aangegeven dat ze de crypto-sector wil reguleren om de bescherming van gebruikers te waarborgen. Dit maakt de crypto-industrie tot een belangrijke factor in de verkiezingen van 2024, waar beide kandidaten zich op proberen te richten.

Met slechts twee weken te gaan tot de verkiezingen wordt het steeds duidelijker dat cryptovaluta een aanzienlijke rol spelen in de Amerikaanse politiek. De investeringen vanuit de industrie in beide partijen zijn groter dan die van traditionele sectoren zoals de olie- en farmaceutische industrie. Volgens Mulvaney zal de manier waarop de cryptosector invloed uitoefent op de Amerikaanse verkiezingen, niet alleen in 2024, maar ook in toekomstige verkiezingen, een “fascinerende” ontwikkeling zijn om te volgen.

Lees meer over:
AmerikaHarrisTrump

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...